(archiefbeeld) ©  AFP

Turkije viseert bijna 500 doelen in Irak en Syrië: “254 terroristen geneutraliseerd”

Het Turkse leger heeft sinds zondag bijna 500 doelwitten geviseerd in het noorden van Irak en Syrië. Dat zegt de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar.

mtmBron: BELGA

De 471 doelwitten werden aangevallen door de Turkse luchtmacht en artillerie. Daarbij zijn volgens de minister ook “254 terroristen geneutraliseerd” in een operatie tegen stellingen van Koerdische strijders, aldus de minister.

Turkije lanceerde de operatie op zondag. Het ging om een reeks luchtaanvallen, gevolgd door artilleriebeschietingen op stellingen van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) en de Volksbeschermingseenheden (YPG). Ankara beschuldigt beide bewegingen ervan de aanslag op 13 november in Istanboel te hebben bevolen, waarbij 6 doden en 81 gewonden zijn gevallen. PKK en YPG ontkennen dat. Ankara dreigt ermee een operatie met troepen op de grond te lanceren in het noorden van Syrië.

Volgens het Syrische Observatorium van de Mensenrechten (SOHR), een ngo in Londen met een groot netwerk aan bronnen in Syrië, zijn een veertigtal doden gevallen bij de Turkse aanvallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer