©  REUTERS

Minstens één dode na twee ontploffingen aan bushaltes in Jeruzalem: politie gaat uit van “terroristische aanvallen”

Bij de ontploffingen aan twee bushaltes in Jeruzalem, is woensdag minstens één dode gevallen. Er raakten dertien mensen gewond, zo melden de Israëlische hulpdiensten.

mtmBron: BELGA

Bij een eerste explosie, die plaatsvond bij een bushalte aan de rand van de stad, raakten elf mensen gewond. Een van die gewonden is in het ziekenhuis overleden. Meerdere mensen zijn ernstig gewond, zo melden de hulpdiensten nog.

Kort na die eerste ontploffing volgde een melding over een andere explosie bij een bushalte in Ramot, ten noorden van de stad. Volgens de hulpdiensten raakten daar drie mensen gewond en werd een bus vernield.

Over de precieze achtergrond van de incidenten bestaat nog onduidelijkheid. De Israëlische politie vermoedt dat er sprake is van een gecombineerde terroristische aanval.

In het verleden hebben militante Palestijnse organisaties al herhaaldelijk aanslagen gepleegd in Jeruzalem. De voorbije weken zijn de spanningen tussen Palestijnen en Israëliërs op de bezette Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem nog verder opgelopen.

©  AP

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer