Jonge toerist uitgejouwd wanneer ze piramide van de Maya’s beklimt en dansje doet: “Sluit haar op!”

Een jonge vrouw werd ei zo na gelyncht nadat ze de wereldberoemde Piramide van Kukulcan in Mexico beklom en bovenaan de trappen een dansje deed. De tempel - die in 1988 werd uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO - is verboden terrein voor toeristen, maar de vrouw trok zich niks aan van het veiligheidsnet dat voor de onderste trappen hangt. Dat lokte woedende reacties uit ot woede bij de omstanders die “sluit haar op” en “offer haar” riepen toen een bewakingsagent haar naar beneden begeleidde.

pjvBron: Mercopress, El Sol de Durango

De beroemde piramide staat ook bekend als ‘El Castillo’ en werd in de negende eeuw gebouwd door de Maya’s ter ere van de slangengod Kukulcan. In 2007 kreeg de tempel de titel van ‘nieuw wereldwonder’ en besliste de Mexicaanse overheid om geen toeristen meer toe te laten op het historische bouwwerk.

Maar de onbekende vrouw beklom onlangs toch de meer dan negentig trappen van de piramide en werkte zichzelf in de kijker door vrolijk te staan dansen, tot ongenoegen van de omstanders. De dame was zich echter van geen kwaad bewust toen ze - even vrolijk - weer afdaalde, maar het lachen verging haar snel toen ze joelende menigte zag.

Het is niet duidelijk of de vrouw al gestraft werd voor het betreden van verboden terrein, maar volgens Mexicaanse media hangt haar een administratieve sanctie boven het hoofd. Ze riskeert bovendien een boete van 50.000 peso’s, omgerekend zo’n 2.500 euro. “Dat krijg je als je de goden niet respecteert”, klinkt het op sociale media waar de beelden van de vrouw lustig worden gedeeld. (pjv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer