©  GVB

Hasseltsebaan in Hechtel afgesloten na zwaar ongeval: moeder uit Peer stabiel

Hechtel-Eksel -

Op de Hasseltsebaan in Hechtel zijn vijf personen gewond geraakt bij een zwaar ongeval tussen twee auto’s. Een vrouw uit Peer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar later op de nacht bleek het levensgevaar geweken. Haar twee kinderen (9 en 12 jaar) raakten lichtgewond. In de andere auto raakte een koppel uit Pelt zwaargewond.

Geert Van Baelen/Mireille Maes

Het ongeval gebeurde rond 19.30 uur ter hoogte van de Lupinnestraat. De Peerse moest door de brandweer uit het wrak worden gehaald. Samen met haar twee kinderen werd ze naar het ziekenhuis in Hasselt gebracht. Het Peltse koppel werd naar het ziekenhuis in Overpelt gebracht. De weg bleef geruime tijd afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er was in een omleiding voorzien.

De ambulance van Peer, Leopoldsburg en Bree kwamen ter plaatse om de gewonden naar de ziekenhuizen te voeren. Het mugteam van Heusden-Zolder was erbij voor de eerste zorg. Ook de brandweerposten van Leopoldsburg en Helchteren boden hulp. De politie Kempenland deed de vaststellingen. gvb/mm

©  GVB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer