Vernielingen aan hondenschool in Hamont

Hamont-Achel -

Op de terreinen van hondenschool Hadog in Hamont zijn maandag vandalenstreken vastgesteld. Op hun terrein in de Bevrijdingsstraat werden verschillende zaken vernield.

Geert Van Baelen

De vernielingen werden vrijdag- en zondagnacht aangebracht. “De eerste nacht zijn twee houten zitbanken vernield”, vertelt voorzitter Erik Mertens. “Ook werden glazen kappen van de buitenlichting stukgemaakt. Zondagnacht zijn schoenborstels uit de grond getrokken en in het midden van het veld geplaatst, net zoals een infobord dat bij een hondenpoepbuis van de gemeente stond. Ook vertoonde het grasveld duidelijk bandensporen van een brommer.”

Extreem

Het is niet de eerste keer dat de hondenschool wordt geconfronteerd met vernielingen. “In het verleden hebben we wel wat overlast gehad van hangjongeren die allerhande vuilnis lieten rondslingeren. Toen hebben we vuilnisbakken geplaatst en ging het een tijdlang goed. Maar dit is wel extreem. We hebben toch voor een paar honderd euro schade, en dat moet weer hersteld worden. De politie en de gemeente zijn verwittigd. Het is nu natuurlijk bang afwachten wat de komende dagen zullen brengen.”

De politie HANO is met een onderzoek gestart.

Houten zitbanken werden vernield. ©  rr

Schoenborstels werden uit de grond getrokken en verplaatst. ©  rr

Op het terrein zijn duidelijk sporen van een bromfiets te zien. ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer