©  EPA-EFE

Messi wil bovenal genieten van zijn laatste WK: “De laatste kans om te bereiken wat we allemaal zo graag willen”

Lionel Messi (35) heeft heel veel zin in zijn vijfde en vermoedelijk laatste WK. De Argentijnse topvoetballer wil nog één keer proberen om zijn land de wereldtitel te bezorgen. Op de persconferentie voorafgaand aan de eerste groepswedstrijd dinsdag tegen Saudi-Arabië zei Messi dat hij bovenal wil genieten van het toernooi in Qatar.

Maarten DelvauxBron: BELGA

“Naarmate je ouder wordt, ga je dingen anders zien. Tegenwoordig besteed ik meer aandacht aan bepaalde details die ik vroeger niet zag. Genieten gaat nu boven alles”, zei de aanvoerder van de Argentijnen.

De 35-jarige superster van Paris Saint-Germain sloot zondag aan bij de groepstraining, nadat hij enkele dagen individueel had getraind. “Dat was uit voorzorg, omdat ik een tik had gekregen. Maar niets bijzonders. Ik voel me fysiek erg goed en heb heel veel zin in de eerste wedstrijd. We gaan proberen zo goed mogelijk te voetballen en drie punten te pakken.”

©  REUTERS

Argentinië wordt tot de favorieten voor de wereldtitel gerekend. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni is al ruim drie jaar ongeslagen en won vorig jaar in Brazilië de Copa America, door het gastland in de finale met 1-0 te verslaan. De Argentijnen hopen dat Messi het land in Qatar wereldkampioen maakt, zoals Diego Maradona dat deed in 1986.

Vertrouwen

“Dit wordt waarschijnlijk mijn laatste WK, de laatste kans om te bereiken wat we allemaal zo graag willen”, zei Messi. “We winnen veel en dat geeft iedereen veel vertrouwen. Deze groep doet me denken aan de selectie van het WK 2014. Een hechte groep, die een duidelijk doel voor ogen heeft.” Acht jaar geleden was Duitsland in de finale van het WK in Brazilië na verlenging te sterk (1-0) voor Argentinië.

“Het is mooi om te horen dat ook mensen van buiten Argentinië hopen dat we nu wereldkampioen worden”, zei Messi. “Ik ben dankbaar voor alle liefde en steun die ik tijdens mijn carrière al heb gekregen.”

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    Lees meer