©  Tom Palmaers

Limburgs fileleed op maandagochtend: wegenwerken, ongeval en autobrand

Maasmechelen/Genk/Lummen/Houthalen-Helchteren -

Een moeizame ochtendspits maandag in Limburg. Door wegenwerken in Noord-Limburg, een autobrand op de E314 en een kettingbotsing aan het Klaverblad dikten de files aan.

ppn

Vanuit Noord-Limburg was het maandagochtend 20 minuten aanschuiven op de Noord-Zuid. Richting Houthalen-Helchteren vinden momenteel wegenwerken plaats waardoor de file ’s morgens een traditie is geworden. Maar ook elders waren er problemen.

LEES OOK. Waarom er bijna dagelijks file staat op de Noord-Zuid

Lichterlaaie

Zo was er een autobrand op de E314 tussen Maasmechelen en Genk. Een chauffeur reed richting Lummen toen er problemen ontstonden. De bestuurder parkeerde de wagen nog op de pechtstrook, maar al snel stond het voertuig in lichterlaaie. De brandweer kwam ter plaatse. Zij doofden de vlammen, maar de auto ging verloren. De brand stuurde de ochtendspits in de war.

Ongeval

Aan het Klaverblad van Lummen gebeurde iets later een ongeval waarbij in totaal vijf voertuigen betrokken waren. De botsing was richting Hasselt. De linkerrijstrook was versperd. Daardoor moesten op de E313 de chauffeurs komende van West-Limburg het nodige geduld opbrengen. Drie voertuig moesten worden getakeld. Ook een lichte vrachtwagen met aanhangwagen moest worden getakeld.

Maandag even voor 16 uur gebeurde nog een kop-staartbotsing op afrit 27 van de E314. Een persoon raakte daarbij gewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer