©  REUTERS

ATP FINALS. Novak Djokovic kent geen genade met Casper Ruud en beent met zesde eindzege Roger Federer bij als recordwinnaar

Novak Djokovic (ATP 8) heeft zondagavond de eindstrijd op de ATP Finals in het Italiaanse Turijn (hard/14.750.000 dollar) naar zijn hand gezet. De Serviër klopte de Noor Casper Ruud in twee sets (7-5 en 6-3). Voor Djokovic is het al zijn zesde eindzege op de ATP Finals, daarmee evenaart hij het record van Roger Federer.

Jens JacobsBron: BELGA

De voormalige nummer 1 van de wereld troefde de Noor Casper Ruud (ATP 4) af in straight sets. De partij draaide na 1 uur en 34 minuten uit op 7-5 en 6-3 in het voordeel van Djokovic.

In de eerste set leken beide heren zonder breaks af te stevenen op een tiebreak, tot Djokovic bij een 6-5 stand de opslag van Ruud alsnog afsnoepte. In de tweede set volstond één break voor de Serviër om de klus te klaren.

Djokovic beent met zijn zesde eindzege op de Masters de inmiddels gestopte Roger Federer bij als recordwinnaar. Eerder was hij de beste in 2008 in Shanghai en in 2012, 2013, 2014 en 2015 in Londen. Hij is op zijn 35e de oudste laureaat van de Masters. Ruud stond op zijn beurt voor de eerste keer in de finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het feit dat ik hier zeven jaar op heb moeten wachten maakt het extra zoet”, reageerde Djokovic na afloop. “Ik was erg tevreden met hoe ik speelde. Ik wilde agressief zijn en dat lukte goed. Ik ben erg blij met dit optreden. Ik wist dat Casper goed in vorm was voor deze wedstrijd en we serveerden allebei sterk. Op een paar beslissende momenten, zoals de twaalfde game van de eerste set, had ik ook een paar sterke returns.”

©  AP

©  REUTERS

©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer