©  jozef Croughs

Vrees voor wolvenaanval na vondst van dood ree: “In Wellen zitten geen wolven”

WELLEN -

Zondagmorgen is in een rustige bosrijke omgeving in Wellen het kadaver van een reebok gevonden. De eigenaar vreest een wolvenaanval. Volgens Jan Loos van Welkom Wolf zitten in Haspengouw geen wolven en is er ook geen beet in de nek.

De eigenaar vond zijn ree tijdens een wandeling met de hond. “De reebok werd achteraan opengereten, wat duidt op een aanval van een roofdier”, zegt de aangeslagen eigenaar. Zou zijn ree de eerste dodelijke prooi zijn van een wolf in Haspengouw?

Volgens Jan Loos van Welkom Wolf is er geen enkele reden die aantoont dat het hier om een wolvenaanval gaat. “Allereerst zitten er in Wellen geen wolven, tenzij het een zwerver zou zijn. Er is ook geen wolven ‘kill-beet’ te zien in de nek van de reebok. Het dier is opengemaakt achteraan aan de zijkant wat vermoedelijk te maken heeft met aasdieren die achteraf hebben toegeslagen. Vermoedelijk is de buikholte opengemaakt nadat het dier al gestorven was. Dat kan door vossen, buizerds of raven, zelfs everzwijnen”, zegt Jan Loos. “Alles wijst erop dat het dier door een andere oorzaak is gestorven dan een wolvenaanval, mogelijk door een aanrijding, een infectieziekte of het is aangeschoten door een stroper.”

(jcr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer