© AFP

Elon Musk laat Donald Trump opnieuw toe op Twitter , maar die ziet “geen enkele reden” om terug te keren

Elon Musk, de nieuwe baas van Twitter, heeft voormalig Amerikaans president Donald Trump weer toegelaten op het sociaalnetwerkplatform. Dat heeft hij zaterdag aangekondigd.

“Het volk heeft gesproken. Trump zal opnieuw worden toegelaten”, twitterde de miljardair na afloop van een peiling onder de Twitteraars. Meer dan de 15 miljoen gebruikers van de berichtendienst vulden de peiling in en daarvan stemde uiteindelijk 51,8 procent voor de terugkeer van de ex-president op het platform.

Enkele minuten na de boodschap van Musk was de account van Trump opnieuw zichtbaar. Het laatste bericht dateert van 8 januari 2021. De teller van het aantal volgers van Trump lijkt te zijn gereset, maar zondagochtend rond 7 uur Belgische tijd hadden er zich alweer ruim 9,1 miljoen volgers aangemeld.

Maar de vraag is of Trump ooit opnieuw aan het tweeten zal gaan. Op het moment dat het nieuws bekendgemaakt werd, zat de voormalige president in een panel bij de Republican Jewish Coalitions jaarlijkse leadership meeting. “Ik zie er geen enkele reden toe”, reageerde Trump. Hij zegt liever op zijn eigen sociale netwerk Truth Social te blijven.

De Republikein werd van het sociale medium verbannen nadat zijn aanhangers op 6 januari 2021 het Capitool bestormden. Die probeerden te voorkomen dat de uitslag van de presidentsverkiezingen, die door Joe Biden waren gewonnen, werd bekrachtigd. In mei dit jaar verwierp een rechter in San Francisco nog de claim van zijn advocaten dat het verbod in strijd was met de vrijheid van meningsuiting.

Trump had meer dan tachtig miljoen volgers op Twitter. Op zijn eigen sociale netwerk Truth Social zijn het er slechts een paar miljoen en dat platform kampt bovendien met financiële problemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer