©  Shutterstock

Franse vriendinnen die moord op echtgenoot beraamden zoals in tv-serie ‘Clan’ veroordeeld tot 22 en 17 jaar cel

Het doek is na zes dagen gevallen in het assisenproces tegen de drie Franse vriendinnen die de echtgenoot van een van hen vermoord, onthoofd en vervolgens in de Seine gegooid hadden. Twee van hen moeten 22 en 17 jaar naar de gevangenis, de derde werd vrijgesproken. De zaak deed heel erg denken aan de tv-serie Clan.

cel, gjs

Net voor ze hun straf na zes dagen assisenproces in Rouen te horen zouden krijgen, drukten Céline Vasselin en Jessica Adam zaterdag hun spijt nog uit. “Ik heb enorm veel spijt voor de pijn die ik iedereen bezorgd heb. Ik moet hiervoor gestraft worden”, zei Vasselin. “Het spijt me uit de grond van mijn hart tegenover Sliman, tegenover zijn eerste vrouw, tegenover zijn familie en kinderen”, sprak Adam.

Beide Franse vrouwen hadden al voor het proces toegegeven de 45-jarige Sliman Amara, de echtgenoot van Vasselin, vermoord te hebben en de volksjury was onverbiddelijk. De vrouwen werden schuldig bevonden en kregen celstraffen van 22 en 17 jaar. Een derde vriendin werd vrijgesproken.

Toegetakeld

Het lichaam van Sliman Amara werd op zondagavond 4 november 2018 uit de Seine gehaald nabij de Franse stad Rouen. De 45-jarige getrouwde autohandelaar en vader van een 3-jarige zoon was gruwelijk toegetakeld. Hij was onthoofd en zijn beide handen, een voet en een been waren afgezaagd.

Toen de speurders in zijn woning bij zijn echtgenote Céline Vasselin (34) bloedsporen vonden, gaf zij de moord toe. “Ja, ik heb mijn man vermoord.” Ze haalde jarenlang verbaal geweld en fysieke mishandeling als reden aan. Maar ze bleek de moord niet alleen gepleegd te hebben. De speurders zagen dat Vasselin op de avond van de moord tientallen keren gebeld had met een klant van haar schoonheidssalon en goeie vriendin: Jessica Adam (39). Ook die gaf alles al heel snel toe.

Ook de moeder van Vasselin en een andere klant van het schoonheidssalon, de 51-jarige Isabelle Carrie, waren al meer dan een maand op de hoogte van het moordplan, ontdekten de speurders. Carrie is intussen overleden, de andere klant werd op het proces vrijgesproken. De zaak riep erg veel herinneringen op aan de tv-serie Clan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer