Tot en met 5 december kunnen de inwoners in de inkomhal van het gemeentehuis een kerstbal uit een kerstboom plukken. © frmi

Heers houdt kerstballenactie voor kansarme kinderen

Heers -

Het gemeentebestuur doet opnieuw een oproep om een kerstgeschenk te kopen voor een kind in armoede. Tot en met 5 december kunnen de inwoners in de inkomhal van het gemeentehuis een kerstbal uit een kerstboom plukken.

“Alle kinderen krijgen graag een kerstcadeautje, maar in kansarme gezinnen is dat niet altijd mogelijk”, zegt schepen van Sociale Zaken Heidi Pirlotte (VLDumont). Zo ontstond enkele jaren geleden de kerstballenactie. Inwoners kunnen anoniem een kerstgeschenkje kopen van maximaal 30 euro voor een kansarm kind dat gekend is bij het OCMW. “Het kind vult een kerstbrief in die de ouders aan het OCMW bezorgen. Zo weten we wat hun kind graag wil.”

De medewerkers van de sociale dienst steken het wensbriefje in een kerstbal van een van de twee kerstbomen in de onthaalruimte van het administratief centrum. “Het is de bedoeling dat het kind krijgt wat het gevraagd heeft”, legt Heidi Pirlotte uit. “Je koopt het geschenkje en je kan het dan tot en met 16 december binnenbrengen in het gemeentehuis zodat we het op tijd kunnen leveren. Als je liever geen geschenkje koopt, kan je ook vrijblijvend een gift doen in de spaarpot naast de kerstbomen.”

Meer info: 011/48.01.00 of sociale.dienst@heers.be. (frmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer