©  BELGA

BOIC trekt voor het eerst met paralympische atleten op trainingsstage ‘Together 2 Paris’

Voor de derde keer sinds 2019 trekt het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) naar het hotel Gloria Sports Arena in het Turkse Belek voor een eindejaarsstage. Voor de eerste keer werden dit jaar ook de paralympische atleten uitgenodigd voor een stageperiode die de naam ‘Together 2 Paris’ kreeg.

Bron: BELGA

Vorige zaterdag kwamen de eerste Belgische atleten toe in Belek. Onder meer Noor Vidts, Nina Derwael, Matthias Casse, Charline Van Snick en Toma Nikiforov trainden er al een week in de Turkse zon, sommigen namen zaterdag al terug het vliegtuig naar huis. 

De Belgian Cheetahs, de vrouwelijke 4x400m estafetteploeg, is nog ter plaatse. Cynthia Bolingo, Camille Laus, Hanne Claes en Helena Ponette bereiden zich in Belek voor op het komende seizoen. Ook kanoërs Lize Broekx, Bram Sikkens en Hermien en Artuur Peters zijn er nog, net als de mountainbikers Jens Schuermans en Pierre De Froidmont en de sportklimmers Chloé Caulier, Simon Lorenzi, Nicolas Collin en Hannes Van Duysen.

De groep krijgt vanaf zondag het gezelschap van de eerste delegatie paralympische atleten. Negen parawielrenners onder wie Ewoud Vromant en Tim Celen beginnen er dan aan hun trainingsstage. Maandag komen de Red Panthers, het nationale vrouwenhockeyteam, en de pistiers met onder meer Lotte Kopecky toe. Ook de roeiers en de rest van de paralympische delegatie landen maandag in Turkije. 

In totaal bestaat de Belgische delegatie uit 235 personen. Daarvan zijn er 100 olympische en 30 paralympische atleten. De groep bestaat verder uit heel wat coaches, technische en medische staf en een aantal directieleden van het BOIC en het BPC, het Belgisch Paralympisch Comité.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer