©  EPA-EFE

ATP Finals. Novak Djokovic sluit groepsfase in stijl af met zege tegen Medvedev

Taylor Fritz (ATP 9) heeft zich geplaatst voor de halve finales van de ATP Finals in het Italiaanse Turijn. De Amerikaan versloeg op de derde en laatste speeldag in de groene groep de Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP 6) in drie sets: 7-6 (7/4), 6-7 (5/7) en 6-2. De partij duurde 2 uur en 47 minuten. Fritz plaatst zich dankzij de zege voor de halve finales. Novak Djokovic was al geplaatst, maar won ook zijn laatste groepsmatch tegen Medvedev.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Eerder donderdag nam Rafael Nadal (ATP 2) in dezelfde groene groep met een overwinning afscheid van de ATP Finals. De Spanjaard versloeg in zijn laatste groepswedstrijd de Noor Casper Ruud (ATP 4) met 7-5 en 7-5. De match duurde een uur en 44 minuten. Na eerdere nederlagen tegen Fritz en Auger-Aliassime was Nadal al uitgeschakeld voor een plaats in de halve finales. Ruud was op zijn beurt al verzekerd van een ticket voor de laatste vier nadat hij Auger-Aliassime en Fritz had verslagen.

©  AFP

In de rode groep is de Serviër Novak Djokovic (ATP 8), na zeges tegen de Rus Andrey Rublev (ATP 7) en de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 3) al zeker van een plaats in de halve finales. Rublev en Tsitsipas bekampen elkaar vrijdag in een rechtstreeks duel om het tweede ticket voor de laatste vier. Voor de Rus Daniil Medvedev (ATP 5) is het na twee nederlagen in de rode groep afgelopen.

Aan de ATP Finals nemen de acht beste tennissers van het voorbije seizoen deel. De top twee van elke poule plaatst zich voor de halve finales. De Duitser Alexander Zverev (ATP 12) is de titelverdediger maar hij staat sinds zijn opgave in de halve finale van Roland Garros in mei aan de zijlijn met een scheur in meerdere ligamenten van zijn rechterenkel.

Djokovic sluit groepsfase in stijl af

Novak Djokovic (ATP-8) heeft ook zijn derde groepswedstrijd gewonnen. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot. De 35-jarige Serviër had 3 uur en 11 minuten nodig voor 6-3, 6-7 (5/7), 7-6 (7/2) winst tegen de Rus Daniil Medvedev (ATP-5).

Djokovic was al zeker van een plaats in de halve finales na zijn eerdere zeges tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-3) en de Rus Andrey Rublev (ATP-7). Hij stoot als winnaar van de rode groep door en treft nu de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-9). Die werd runner-up in de groene groep.

Medvedev had deze week zijn eerste twee partijen verloren van Rublev en Tsitsipas en was al uitgeschakeld. Vrijdagavond (21 uur) sluiten de Rus en de Griek de groepsfase af. De winnaar voegt zich bij Djokovic in de halve finales. Daarin wacht dan de Noor Casper Ruud (ATP-4), de winnaar van de groene groep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer