Esmée van Walle schopte het tot de laatste vier in De bachelor. ©  Kevin Swijsen

Eerst zocht ze liefde bij Fabrizio, nu wil Esmée het kroontje van Miss België

De Klinge -

In ‘De bachelor’ werd het eerder dit jaar een ‘net niet’ voor Esmée van Walle (25), maar in de verkiezing van Miss België is ze opnieuw een grand cru: als een van de 32 finalisten zit ze in de laatste rechte lijn richting kroontje. “De zoektocht naar de liefde komt momenteel op de laatste plaats.”

Benjamin Praet

Geen kijker van De bachelor die dit voorjaar geen uitgesproken mening had over het programma. De zoektocht van Fabrizio Tzinaridis naar de liefde – of toch iets wat in de buurt kwam – schipperde tussen drama, overdadig geflirt en zelfverheerlijking. Te midden van al die turbulentie schopte Esmée van Walle, een hr-consultant uit het Oost-Vlaamse De Klinge, het tot de laatste vier, maar ze haalde het finaal niet.

Esmée van Walle in ‘De bachelor’. ©  Play4

“Ik blik met een positief gevoel terug, we werden ter plaatse echt behandeld als Griekse godinnen. Waarom neem je deel aan zo’n vrouwonvriendelijk format?, vroegen sommigen me, omdat Fabrizio nu eens met de ene kuste, en dan weer met een ander naar bed ging. En omdat het een afvallingsrace was. Maar dat was helemaal niet denigrerend. We waren allemaal volwassen vrouwen die vrijwillig deden waar ze zich goed bij voelden. Vrouwen met eigen noden ook.”

Deelnemen als empowerment

Om diezelfde reden hekelt ze de veelgehoorde kritiek op de Miss België-verkiezing: dat het een ‘keuring’ is, waarbij iedereen netjes in de pas moet lopen. “Niemand moet met het geweer tegen het hoofd deelnemen, toch? Ik vind het zelf een avontuur, een kans om tegen de stroom in te zwemmen. Iets wat getuigt van durf. Ik wil bovendien tonen dat Miss België perfect kan samengaan met een boodschap van empowerment en vrouwenrechten, zaken die me na aan het hart liggen.”

Ze ziet zichzelf naar eigen zeggen als een girl next door. “Ik denk dat veel meisjes dat herkennen. Ik ben ook een echt mama’s-kindje, ik betrek haar in elke keuze die ik maak. Zelfs de vraag welke trui ik zou kopen. En tegelijk wil ik duidelijk maken dat vrouwen zoals ik veel groter zijn dan mensen denken dat we zijn.”

Fabrizio hoort ze vandaag niet meer, en ook de liefde heeft Esmée intussen nog niet gevonden. “Maar die zoektocht komt momenteel op de laatste plaats. Sinds De bachelor heb ik zelfs niet meer gedatet. Ik kreeg wel via m’n sociale media een hoop berichtjes van mannen die ik niet kende. De lieve heb ik nagenoeg allemaal beantwoord. De, wel ja, rare, daarvan nam ik screenshots. Zodat ik die later met veel plezier nog eens kan herbekijken.” (lacht)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer