Archiefbeeld. ©  AP

Noord-Korea lanceert “ongeïdentificeerde ballistische raket”, meldt Seoel

Noord-Korea heeft een “ongeïdentificeerde ballistische raket” gelanceerd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse leger. Het gaat om de laatste in een recordreeks van lanceringen in de afgelopen weken. De raket kwam volgens Seoel terecht in de Japanse Zee.

Bron: BELGA

Noord-Korea vuurt sinds eind september opnieuw raketten af met een ongewoon hoge frequentie.

Eerder deze week, tijdens een bijeenkomst in de marge van de G20-top op Bali, probeerde de Amerikaanse president Joe Biden zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping ervan te overtuigen dat hij met Noord-Korea moet bemiddelen.

Biden, zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Yoon Suk Yeol en de Japanse premier Fumio Kishida beloofden zondag ook een “krachtige en vastberaden” reactie als Pyongyang een kernwapenproef uitvoert.

Pyongyang dreigt er op zijn beurt dan weer mee zwaardere militaire acties te ondernemen als de Verenigde Staten oefeningen blijven houden in de regio. De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken liet ook weten dat de top die de VS, Zuid-Korea en Japan onlangs belegden ertoe heeft geleid dat de situatie “nog onvoorspelbaarder” is geworden. Hoe meer Washington zijn veiligheidsalliantie met Tokio en Seoel probeert te versterken, “hoe feller de militaire reactie” van Noord-Korea zal zijn, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer