©  AFP

Engelse voetbalbond klaagt Brentford-aanvaller Ivan Toney aan voor overtreden gokregels

De Engelse voetbalbond FA heeft aanvaller Ivan Toney van Brentford aangeklaagd voor het veelvuldig overtreden van de gokregels. Volgens de bond heeft de 26-jarige aanvaller tussen 2017 en 2021 maar liefst 232 keer de regels gebroken.

Jens JacobsBron: BELGA

De Engelse krant Daily Mail berichtte eerder deze maand dat er een onderzoek van zeven maanden liep naar Toney, vanwege verdenkingen van gokken in de tijd voordat hij voor Brentford speelde. Daarin werd ook gezegd dat er geen signalen waren dat Toney op eigen wedstrijden had gegokt.

Brentford liet weten dat het is ingelicht dat Toney, die sinds 2020 uitkomt voor de club, is aangeklaagd voor “het breken van FA-regel E8”.

“De club is in overleg met Ivan en zijn juridische vertegenwoordiger over deze zaak en deze gesprekken zullen privé blijven. We zullen verder geen commentaar geven tot de zaak is afgerond.”

Toney werd ondanks de goede prestaties van de afgelopen weken niet geselecteerd door Gareth Southgate voor het WK in Qatar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer