© Glenn Bellinkx

© Glenn Bellinkx

thumbnail:
thumbnail:

Hamburgers openen carnavalseizoen in Oostham

Ham -

Op zaterdag 12 november opende Raad van Elf-De Hamburgers voor de 43ste keer het carnavalseizoen in Oostham. Zo is Ham klaar voor vijf maanden carnavalsplezier, met als hoogtepunt de carnavalsstoet op zondag 26 maart.

Glenn Bellinkx

Traditiegetrouw begon de opening van het carnavalsseizoen met de plechtige sleuteloverhandiging op het gemeentehuis. Die begon met een moment van stilte om even stil te staan bij de tragische gebeurtenissen die de afgelopen weken plaatsvonden in de gemeente. Daarna was het tijd voor een aantal speeches door verschillende prominenten zoals de burgemeester, prins Frederick en de voorzitter van FEN Vlaanderen.

De sleuteloverhandiging is steeds een kleine, maar gezellige bedoening. Na de overhandiging trakteerde het gemeentebestuur de aanwezigen op een feestelijk drankje. Na de machtsoverdracht op het gemeentehuis was het tijd voor de Raad van Elf om het nieuwe carnaval seizoen aan te kondigen in de Hamse horecazaken en dit tot in de vroege uurtjes. Omstreeks 18.11 uur werd de kroegentocht wel even onderbroken voor een bloemenhulde aan het standbeeld van 'Den Brave Burger' waarbij de ontvallen vrienden en carnavalisten herdacht werden.

https://www.facebook.com/RaadvanElfOostham

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer