© Hélène Vissers

© Hélène Vissers

© Hélène Vissers

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Neos Lommel verdiept zich in de string

Lommel -

Dinsdag 15 november ontvingen de leden van Neos Lommel gastspreker Erna Siebens. Zij gaf een overzicht van de evolutie van het ondergoed door de jaren heen.

Hélène Vissers

Erna Siebens is kostuumadviseur voor de VRT en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Ze hielp de kostuums voor de kabouter Plop-crew ontwerpen en de pakken van menige musical zijn van haar hand. Ze was eerder al eens te gast in Lommel met haar voordracht ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’. Een waar succes, waarna Neos Lommel niet kon wachten op haar meteen opnieuw te boeken.

“Erna bracht een waterval van woorden, in sappig Antwaarps beschaafd”, lachen de Neos-leden. “Dit keer zorgde ze voor heerlijke vertellingen over de evolutie van het ondergoed over meer dan 3.000 jaar. De eerste string dateert van ver voor onze jaartelling en de laatste vermoedelijk ver erna. Ook het hele jargon van korsetten, hoepelrokken, ‘snelzeikers’ tot onderrokken, BH’s en jarretelles kwam aan bod. Van alles had de spreekster modellen bij op levensgrote poppen. Vaak gebruikte ze ook zichzelf als model om de mode van destijds te showen. Het was een heerlijke uiteenzetting en er werd heel wat afgelachen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer