© Martin Boonen

© Martin Boonen

© Martin Boonen

© Martin Boonen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Fodi De Kroon stelt voor de 33ste keer tentoon

Bocholt -

In G.C. De Kroon in Bocholt vond op 10 november de officiële opening van de fototentoonstelling van Fodi De Kroon plaats. Het is al de 33ste keer dat de fotoclub tentoonstelt.

Martin Boonen

Leden, genodigden, burgemeester en schepenen konden genieten van de vele werken van de deelnemende fotografen. Na een welkomstwoord van voorzitter Peter van de Schans gaf hij in zijn toespraak toelichting over de geschiedenis en de naam van de fotoclub. De naam stamt nog uit het analoge tijdperk waarin zowel foto's en dia's genomen werden. FoDi is dus een samenvatting van beide begrippen: foto's en dia's.

De club is ontstaan in 1987. Drie initiatiefnemers Cesare, Jaak en Christine zijn nog altijd actief bezig in de club. Ook het eerste toestel van de voorzitter was analoog. Hiermee maakte hij zijn eerste foto van een B52 bommenwerper. En vliegtuigen boeien hem nog steeds. Maar eigenlijk komen er verschillende onderwerpen aan bod, zodat iedereen zijn gading kan vinden in de club. Onderwerpen zoals portretfotografie, landschappen, dieren, architectuur, stillevens, urbex en nog zoveel meer.

Ook burgemeester Stijn Van Balen nam het woord en filosofeerde over 'leven in een beeldcultuur'. Daarnaast stelde hij zich de vraag: wat maakt een foto tot een 'goede foto'? Voor hem is het duidelijk: een foto moet emoties losmaken. Ook schepen Lieve Theuwissen sloot zich aan bij deze visie. Zij wenste alle aanwezigen vooral een avond om te genieten van de mooie werken en natuurlijk ook van een hapje en een drankje. Op zondag 13 november werd de fototentoonstelling ook geopend voor het grote publiek. Ze blijft nog te bezichtigen tot 27 november.

Foto's: Cesare Papasidero

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners