Foto toont zenuwachtigheid bij wereldleiders die nieuws vernamen over raketinslag in Polen

Een raketinslag op het grondgebied van Polen, een NAVO-lid, zorgde afgelopen nacht voor heel wat alertheid. Tal van wereldleiders waren op dat moment op de G20-top in Bali. Beelden van die eerste momenten tonen de zenuwachtigheid.

Rond 15.40u dinsdag werden plots raketinslagen gemeld in Polen, nabij de grens met Oekraïne. Daarbij vielen twee doden. Op dat moment was het 3u ’s nachts in Bali, waar tal van wereldleiders aanwezig waren voor de G20-top. Zij werden wakker gemaakt en op de hoogte gebracht.

Omdat Polen lid is van de NAVO, werden er onmiddellijk verschillende spoedvergaderingen bijeengeroepen en moesten de wereldleiders die dag sneller aan de slag, soms in wat minder formele outfits. Een foto van het moment waarop de regeringsleiders op de hoogte werden gebracht, toont de Franse president Emmanuel Macron, de Amerikaanse president Joe Biden, de Duitse Bondskanselier Olaf Schulz, de Canadese premier Justin Trudeau, de Spaanse premier Pedro Sánchez en de Britse premier Rishi Sunak zichtbaar gespannen.

Biden ging na het nieuws in gesprek met zijn nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan en minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. © via REUTERS

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer