©  BELGA

Bondsparket vordert met uitstel één match achter gedeeltelijk gesloten deuren voor AA Gent na thuiszege tegen Club Brugge

Het bondsparket heeft zich uitgesproken over de onregelmatigheden tijdens de wedstrijd tussen AA Gent en Club Brugge op 6 november. Gent-supporters ontrolden toen een wansmakelijk spandoek aan Club-spits Roman Yaremchuk en er werd ook vuurwerk afgestoken, waardoor de wedstrijd heel even werd stilgelegd. Het bondsparket vordert een boete en één match achter “partieel gesloten deuren”. Die laatste straf wordt met uitstel gevorderd.

Guy Van Den Langenbergh

Scheidsrechter Lothar D’Hondt maakte in zijn wedstrijdverslag melding van beide gebeurtenissen. Zowel het spandoek aan het adres van Yaremchuck – “Death to traitors.Yaremchuk Judas” – als de afgeschoten vuurpijlen komen erin aan bod.

Op basis van het bondsreglement is een vordering opgesteld. Wegens het gebruik en het gooien van pyrotechnisch materiaal eist het parket een geldboete van 10.000 euro en het afwerken van één officiële thuiswedstrijd achter partieel gesloten deuren en dit met uitstel gedurende één jaar. Het gaat om de sluiting van vak 225 in tribune 2, het vak van waaruit de vuurpijlen vertrokken.

Een tweede vordering betreft een boete van 5.000 euro voor het spandoek met beledigend karakter en het overige wangedrag van de Gentse supporters tijdens en na de wedstrijd.

AA Gent won de wedstrijd met 2-0.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer