©  Guy Puttemans

Federale regering zet licht op groen voor allereerste waterstofwet

De federale regering heeft vorige week de allereerste waterstofwet aangenomen. Dat meldt het kabinet van Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) dinsdag. De wet betreft de regulering van het vervoer van hernieuwbare waterstof via pijpleidingen.

Bron: BELGA

België wil op het vlak van groene, hernieuwbare waterstof een koploper zijn in Europa. Daarin kadert ook de waterstofwet, die vorige week op een elektronische ministerraad werd aangenomen. De wet is geïnspireerd op de ervaring met aardgas en elektriciteit, maar dan toegespitst op het specifieke geval van waterstof.

De waterstofwet maakt van ons land een voorloper, want momenteel wordt er op Europees vlak nog onderhandeld over een Europese standaard. België heeft daar dus niet op gewacht.

“België heeft altijd voorop gelopen op het gebied van energie”, stelt federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “We willen deze voorsprong herhalen met de waterstoftechnologie, een essentiële technologie om de koolstofneutraliteit en het concurrentievermogen van onze industrie te waarborgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer