©  Miet Debay

© Miet Debay

thumbnail:
thumbnail:

Emma Tulumello pakt goud op Europees kampioenschap in Firenze

Riemst -

Van 3 tot 6 november vond in Firenze in Italië het Europees kampioenschap karate voor alle leeftijden plaats. Broer en zus Tulumello uit Millen namen er deel en hun inspanningen werden ook dit keer beloond.

Miet Debay

Emma (14) doet deze sport al sinds 2013, haar broer Sacha (12) sinds 2015. Ze trainen dan ook heel veel bij Dokaïdo Karate Club in Oupeye. Maar wanneer er een kampioenschap aankomt, wordt het nog een keertje extra trainen per week.

Emma wist al heel wat medailles te veroveren. Zo pakte ze ook nu weer in de kumite - een onderdeel van karate waarin men met een tegenstander vecht – een gouden medaille. Ze behaalde er niet alleen goud, maar kon dit keer ook haar Deense tegenstandster uitschakelen door wie ze op het wereldkampioenschap in Miami afgelopen zomer in de tweede ronde uitgeschakeld werd. Dit gaf Emma naast de gouden medaille een heel goed gevoel.

Ook broer Sacha deed het niet slecht op dit kampioenschap. Hij deed er heel wat ervaring op en haalde er de achtste finales, zelfs met een gebroken teen. Dat was bovendien niet de enige pech die de familie Tulumello overkwam, want een van de vier koffers was achtergebleven op de luchthaven in Charleroi. En dat was juist de koffer met de sportoutfits en attributen in. Op het laatste nippertje kwam de koffer dan toch aan in Italië en konden broer en zus strijden met hun eigen kimono’s. Eind goed, al goed!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer