©  Carlo Roosen

Vzw Wiebe bezorgt 44 kansarme kinderen een fijne uitstap naar zee

Bree -

Op 31 oktober ging de vzw Wiebe voor de 17de keer naar zee met 44 kinderen uit de regio Bree-Bocholt-Meeuwen die in kansarmoede leven.

Carlo Roosen

Om 8 uur verzamelde iedereen aan het oude ziekenhuis van Bree om met de bus te vertrekken naar Koksijde. Er werd afscheid genomen van mama en papa en om 9 uur kon de bus uiteindelijk vertrekken naar de Midwester. "Daar werden we al voor de elfde keer verwacht", klinkt het bij de vzw. "Op de bus werden al snel vriendjes gemaakt en kregen de kinderen een lekkere appel, een drankje en onze bekende Micky Mouse-wafels. In Groot-Bijgaarden werd er een plasstop gehouden. Aan de Midwester werden we hartelijk verwelkomd door het keukenteam."

©  Carlo Roosen

Nadat alles op de kamers verdeeld was en de hongerige maagjes gevuld waren, gingen de kinderen naar de zee. "Daar werd er geravot op het strand en werden heel wat kastelen gebouwd", klinkt het. "De hele week werden de kinderen in de watten gelegd met leuke activiteiten zoals knutselen, wandeltochtjes, zwemmen, een binnenspeeltuin en relaxatie. Donderdag was een hoogdag voor de kinderen. We gingen in de voormiddag go-carten en in de namiddag was er een tovershow waar zelfs twee echte papegaaien aanwezig waren. Ook mocht er gesmuld worden van de geliefde 'oma-koek'. 's Avonds was er nog een pyjamafuif. Vrijdag werd er afscheid genomen van de zee en van supertoffe team van de Midwester en werd de rit huiswaarts aangevat. Na een lange rit namen we afscheid we van de kinderen. We kijken al uit naar onze volgende activiteiten en het volgende kamp."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer