Bekijk hier de eerste beelden © BSB

Bommelder van school bedreigde ook lerares: “Als jij dat punt niet weghaald plaats ik een BOM op je kanker huis”

De bommelding die maandagmorgen leidde tot de ontruiming van de middelbare school Mariagaard in Wetteren, blijkt volgens het onderzoek vals alarm. De gebouwen van de school werden doorzocht maar zonder resultaat. Ook de sweeping van de woning van de bedreigde lerares bleek negatief.

De school aan de Oosterzelesteenweg (N42) werd ontruimd nadat er in een bericht aan de leerkracht gedreigd werd dat er een bom zou afgaan in het derde lesuur. Ongeveer 800 leerlingen werden geëvacueerd en ze werden opgevangen in het sport - en recreatiedomein De Warande. De N42 werd volledig afgesloten tussen de Brusselsesteenweg Wetteren (N9) en het op- en afrittencomplex van de E40.

De school werd doorzocht door snuffelhonden maar er werd niets aangetroffen. De woning van de leerkracht in Zottegem werd eveneens uit voorzorg doorzocht, maar ook die sweeping bleek negatief. De leerlingen werden met bussen terug naar de school gebracht. Aan het eind van de lesdag kunnen ze zelf naar huis of kunnen de ouders hen ophalen.

Er loopt een opsporingsonderzoek naar wie de bommelding verstuurde, zegt het gemeentebestuur. In het bericht werd een leerkracht afgedreigd om punten aan te passen. De afzender stelde dat er maandag een bom op de school zou afgaan, en dreigde er ook mee om aan de woning van de leerkracht een bom te plaatsen. Het bericht was afkomstig van een leerling, maar die beweerde dat hij gehackt werd.

(sgg, bsb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer