©  BELGA

Jong Genk pakt punt tegen Deinze en hijst zich zo naast Virton

Jong Genk en Deinze hielden elkaar in evenwicht en schuwden de risico’s in dit scoreloze gelijkspel. Voor de bezoekers zaten De Ridder en Van Landschoot er dichtbij. Aan de overzijde had Miras een reflex in petto om Rommens van de 1-0 te houden. Zo pakt Jong Genk een punt en komt het op gelijke hoogte met Virton.

jds

Trainer Hans Somers wijzigde zijn team op drie plaatsen na de nederlaag bij Lierse Kempenzonen. Al Mazyani, Van de Perre en Beniangba namen de plaats in van Dierckx, Németh en Galarza. Bij KMSK Deinze roteerde trainer Marc Grosjean na de 3-0-bekerwinst tegen Eupen. Met nieuwkomers Miras, De Ridder, Prychynenko, Dansako, Vansteenkiste en Van Landschoot wijzigde hij zijn team op maar liefst zes plaatsen.

Zonder risico’s

Beide teams startten gereserveerd en schuwden de risico’s. Jong Genk probeerde voetballend door de linies te geraken, maar slaagde daar niet in. Deinze zocht sneller de diepgang en rekende op stilstaande fases. Bij een eerste hoekschop kopte Quintero over. Even later trapte De Belder vanuit de tweede lijn, maar Leysen kon in twee tijden redden. De Ridder probeerde het nog eens bij een ingestuurde hoekschop, maar zijn schot werd afgeblokt.

 

Tien minuten voor de rust probeerde De Ridder het opnieuw, maar zijn schot schampte de buitenkant van de paal. Daar kwam Jong Genk goed weg. De thuisploeg zette daar enkel een schot van Godts tegenover, dat doelman Miras in hoekschop duwde. Aan de overzijde probeerde Carcela het nog, maar Leysen pareerde zijn trap. Ruststand: 0-0.

Genk aanvallender

Bij het begin van de tweede helft viel bij de thuisploeg Martens in voor Carstensen. Jong Genk startte met meer aanvallende intenties dan in de eerste helft. Kapitein Tuur Rommens was dicht bij het openingsdoelpunt via een hoekschop van Geusens. Maar doelman Miras haalde zijn kopbal uit het doel met een goede reflex.

Scoreloos

Met nog een kwartier de spelen werd het spel aan beide kanten onzuiverder. Het balbezit lag in evenwicht. Beide teams gingen op zoek naar de winst, maar durfden hun verdedigende taken niet te verwaarlozen. Dus ging Deinze nog nadrukkelijker de lange bal zoeken. Jong Genk daarentegen bleef zoals vertrouwd combineren, maar de laatste pass ontbrak. In de slotfase moest Leysen nog tussenkomen op een schot van Van Landschoot. Aan de overkant kwam Rommens nog tot een schot na een stevige rush tot in de zestien. Maar verder dan dat raakten beide teams niet meer.

 

Zo eindigde de wedstrijd zonder doelpunten. Jong Genk pakt een punt en hijst zich daarmee op gelijke hoogte met Virton. Volgende week vrijdag staat de Limburgse derby bij Lommel SK op het programma.

 

JONG GENK: Leysen – Rommens, Ouattara, Al Mazyani, Carstensen (46’ Martens) – Bangoura (84’ Swerts), Geusens, Van de Perre (78’ Claes) – Godts (61’ Nuozzi), Beniangba, Arabaci.

KMSK DEINZE: Miras – Vansteenkiste, Quintero, Prychynenko, Staelens – Dansako (82’ De Camargo), De Ridder, Carcela (58’ Balaj), Hendrickx (22’ El Bouchataoui), Van Landschoot – De Belder.

GELE KAARTEN: 64’ Prychynenko (trekfout), 70’ Vansteenkiste (duw).

SCHEIDSRECHTER: Theophile Diskeuve.

TOESCHOUWERS: 475.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer