©  BELGA

Rallyrijder reageert na dodelijk ongeval tijdens Condroz Rally: “Ik wil mijn oprechte deelneming betuigen”

De Belgische bestuurder Emeric Rary die Margaux (16) en Romain (18) aanreed toen de rallywagen uit de bocht vloog, heeft in een persbericht gereageerd op het tragisch ongeval. “Ik wil ook iedereen bedanken die mij tijdens deze pijnlijke beproeving te woord heeft gestaan”, klinkt het onder andere.

lto

“Ik wil mijn oprechte deelneming betuigen aan de families en vrienden die rouwen om het verlies van een geliefde. Mijn gedachten gaan ook uit naar de gewonden, die ik een spoedig herstel toewens. Ik wil ook iedereen bedanken die mij tijdens deze pijnlijke beproeving te woord heeft gestaan,” schrijft Emeric Rary in een persbericht.

“Om ervoor te zorgen dat alle feiten bekend worden gemaakt, zodat de betrokken autoriteiten de waarheid kunnen vaststellen, hoop ik dat u begrijpt dat ik mij moet onthouden van verder commentaar op de omstandigheden van dit ongelukkige ongeval. Ik zal dus niet ingaan op de talrijke verzoeken die ik in dit verband heb ontvangen.”

LEES OOK. Romain (18) en Margaux (16) worden samen begraven na drama tijdens rally: “Hij zei haar: ‘Als ik met jou iets begin, is het voor altijd’” (+)

Bij het ongeluk op 6 november kwam een jong koppel om het leven. Ze zullen zaterdag samen begraven worden . Wat er precies fout liep zondag, zal het onderzoek moeten uitwijzen. Een verkeersdeskundige van het parket zal een en ander moeten uitklaren. Het parket van Luik weigerde elke commentaar. Zij willen eerst het volledige onderzoek afwachten alvorens te communiceren. In eerste instantie werd er gewezen op de gladde wegen door de hevige regenval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer