“Heel wat werknemers van de bedrijven zullen hier dagelijks gebruik van maken”, luidt een reactie. © stad Lommel

Nieuw fietspad van meer dan 3 km in industriezone Maatheide

Lommel -

Aan het Lommelse industrieterrein Maatheide is een nieuw fietspad van 3,5 km in gebruik genomen. De realisatie kadert in een project van 2 miljoen euro dat de verkeersveiligheid in de hele industriezone moet vergroten.

Geert Van Baelen

Al vanaf 5 uur 30 in de ochtend werden de eerste fietsers onderweg naar hun werk getrakteerd op koffiekoeken en gadgets. Ook de medewerkers van de dienst Stadswerken die hun uitvalsbasis hebben op het industrieterrein, zijn blij met de realisatie van het nieuwe fietspad. “Het is een enorme verbetering”, stelt diensthoofd Raf Mertens. “Heel wat werknemers van de bedrijven zullen hier dagelijks gebruik van maken. De inrichting met roodbruin asfalt rijdt vlot en werkt dus ook motiverend om zich met de fiets te verplaatsen.”

Signalisatie

De aanleg van het fietspad kadert binnen de aanpak van de volledige verkeersveiligheid op het industrieterrein. Met een breedte van drie meter, kan er op het grootste gedeelte in twee richtingen gefietst worden. Een kleiner deel bestaat uit enkelrichtingfietspaden aan weerszijden van de weg. De nieuwe vrijliggende fietspaden worden verlicht met duurzame ledverlichting en signalisatie wijst de fietsers de weg.

Rotonde

Schepen van Mobiliteit Sofie Loots (cd&v) schetst het ruimer plaatje: “Niet alleen het fietspad werd aangepakt, maar ook een nieuwe rotonde vervangt het gevaarlijke kruispunt naar het recyclagepark en het kanaal Bocholt-Herentals. Ook de bocht op het traject naar Sibelco en Prefaco met afslag naar de haven van Maatheide, werd verkeersveilig ingericht. Aan het recyclagepark werd een afslagstrook aangebracht. In totaal kostte deze aanpassingen 2 miljoen euro.”

“Dankzij het nieuwe fietspad wordt het verkeer op het industrieterrein een pak verkeersveiliger”, stelt burgemeester Bob Nijs.”We werken niet alleen aan veilige schoolomgevingen en schoolroutes, maar ook veilig woon-werkverkeer is een speerpunt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer