Aangeboden door JOBAT

De comeback van de teambuilding

Belgische werkgevers organiseren weer volop fysieke events of teambuildings. Al komen tijdens zulke events ook best inhoudelijke kwesties aan bod.

William VisterinBron: Jobat.be

Een hapje na de werkuren of een groot personeelsfeest: door het vaak verplichte thuiswerk was het de afgelopen jaren amper mogelijk. Maar die schade halen werkgevers in. Uit een rondvraag van hr-dienstengroep Liantis bij een duizendtal Belgische ondernemers blijkt dat 94,2 procent opnieuw volop fysieke events organiseert.

Eén op drie geeft zelfs aan dat ze hier op inzetten om het werkgeluk bij werknemers te verhogen. “Teambuildings zijn ook dankbaar om mee naar buiten te komen als werkgever. Een sfeerfoto op sociale media zegt zoveel meer over je bedrijfscultuur dan een uitgeschreven tekst”, oppert Bernd Carette, senior manager Liantis Consult.

Cohesie en connectie

Teambuildings zijn volgens hem een efficiënte manier om de onderlinge cohesie in de teams én de connectie met het bedrijf te versterken of nieuw leven in te blazen. “Maar als je echt aan je team wil werken, is het belangrijk om tijdens deze momenten ook inhoudelijke zaken te bespreken. Zoals bedrijfsdoelstellingen of eventuele obstakels.”

Enquête

Jobat informeert graag naar jouw professionele drijfveren. Wat vind jij belangrijk in een job? Wat zijn voor jou de voornaamste extralegale voordelen? Waarom kies jij voor een werkgever? Vul de enquête in en maak kans op 500 euro bij Coolblue of 1 van de 20 waardebonnen van 50 euro bij Bol.com!

Vul de enquête in en maak kans op 500 euro!

Bron: Jobat.be