©  Shutterstock

Nederlander betrapt op filmen van jonge kinderen in kleedhokjes Erperheide

Peer -

De Hasseltse strafrechter heeft woensdag een 38-jarige Nederlander uit Oirsbeek 18 maanden cel opgelegd voor voyeurisme. Onderaan de afscheiding van de zwembadkleedkamers in Erperheide filmde hij twee kinderen van 1,5 en 5 jaar die zich met de hulp van hun moeder aan het omkleden waren.

Geert Houben

Op 3 april dit jaar sloeg de man met een in België blanco strafblad toe. Met zijn smartphone filmde hij de kinderen, de moeder en een tante terwijl in de kleedhokjes van het zwembad van vakantiepark Erperheide in Peer. Op zijn gsm bleken in totaal acht van dergelijke filmpjes te staan. Tijdens zijn verhoor kon de dader niets anders dan de feiten toegeven. Toch vond hij het niet de moeite om naar zijn proces in Hasselt te komen of zich te laten vertegenwoordigen door een advocaat. De rechter had het in het vonnis over ernstige feiten, een verminderd normbesef plus een gebrek aan respect voor de seksuele en psychische integriteit van de medemens.

Naast de 18 maanden cel werd de man voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Zijn gsm is verbeurd verklaard. Aan de burgerlijke partijen moet de pervert een schadevergoeding van 2.200 euro betalen. Uit vrees dat de dader nieuwe feiten zou plegen, heeft de rechtbank de onmiddellijke aanhouding van de man bevolen.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer