Evi Hanssen (links) duikt in ‘Lisa’ op naast Hilde De Baerdemaeker, ook in het echte leven haar beste vriendin. ©  VTM

Evi Hanssen acteert naast beste vriendin Hilde De Baerdemaeker in ‘Lisa’

Opvallende nieuwkomer in ‘Lisa’: Evi Hanssen (44) duikt vanaf donderdag op in de VTM-telenovelle. Het is haar eerste acteerrol op tv sinds ze als tiener te zien was in ‘Samson & Gert’.

Hanssen geeft gestalte aan het personage Sofie, een vriendin van Suzanne (Hilde De Baerdemaeker). De twee trekken samen naar een ninetiesfuif en merken al snel dat het klikt. Ze drinken al eens graag een glas te veel en steken bij gelegenheid zelfs een joint op. De extravagante Sofie brengt zo leven in de brouwerij en doorbreekt de sleur van Suzanne, die vooral bezig is met haar job en twee dochters.

(lees verder onder de foto)

Sofie, het personage van Evi Hanssen in ‘Lisa’, is niet vies van een glas te veel en een joint op tijd en stond. ©  VTM

Het was Hilde De Baerdemaeker die aan Hanssen dacht voor de rol. De twee schreven onlangs samen een boek over meditatie voor kinderen. “Toen Hilde me belde met de vraag, moest ik geen seconde nadenken”, vertelt Hanssen. “We zijn ook in het echte leven beste vrienden. Ik kijk er enorm naar uit om met samen op de set te staan. De kijkers mogen een flamboyant personage verwachten, vol leven en met een stout kantje, die Suzanne zelfs leert blowen.”

Op haar 16de maakte Hanssen haar acteerdebuut in Samson & Gert, als de nicht van de burgemeester. Sindsdien gooide ze zich op presenteren, maar in de musical Mamma mia! keerde ze al eens terug naar haar oude passie. Vanaf november toert Hanssen ook door Vlaanderen en Nederland met een theaterproductie rond haar boek Sinds ik niet meer drink.

‘Lisa’, VTM, 18.20 uur

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer