©  AP

Vrouw van Novak Djokovic is woest na verdachtmakingen rond ‘magisch drankje’: “Heb geduld en hou jullie koest”

Jelena Djokovic is boos. De vrouw van toptennisser Novak Djokovic vindt de heisa rond het zogezegde ‘magische drankje’ dat de Serviër toegestopt kreeg tijdens zijn halve finale in Parijs fel overdreven.

Vincent Van Genechten

De 35-jarige Djokovic kreeg in de halve finales nog Stefanos Tsitsipas na 2 uur en 22 minuten op de knieën. Tijdens die topwedstrijd ging een opmerkelijk beeld van de entourage van Djokovic de wereld rond. Ulises Badio, zijn fysiotherapeut, prepareerde op de Parijse tribunes een drinkbus voor de Serviër. Toen zijn collega’s beseften dat dit gefilmd werd, deden ze wel erg opvallend ‘de deur dicht’ zodat de pottenkijkers niet verder konden meekijken.

Eens klaar werd een ballenmeisje opgetrommeld om het goedje naar Djokovic te brengen, die het mocht aannemen na goedkeuring van de umpire.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er is absoluut geen enkel bewijs dat er iets verboden in het drankje van Djokovic werd gedaan, maar de beelden lokten op sociale media wel veel argwaan op. Tot frustratie van Jelena Djokovic.

“Wat mij betreft is er niets vreemd aan de hand”, reageert de Servische. “In deze wereld kan iedereen een camera op je richten en niet iedereen zit daar altijd maar op te wachten. Als je iets voor jezelf probeert te houden, is dat blijkbaar het startsein om je af te schilderen als onbetrouwbaar. Novak zal erover spreken zodra hij er klaar voor is. Het is echt onzin dat mensen tekst en uitleg moeten geven als de tijd daar nog niet rijp voor is, puur en alleen omdat anderen ongeduldig zijn. Heb geduld en hou jullie koest. Denk een beetje meer aan jezelf.”

“Niet alles wat je ziet, staat gelijk aan iets controversieels. Sommige dingen zijn privé, is dat nog toegestaan vandaag de dag”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer