©  Mia Smeets

© Mia Smeets

thumbnail:
thumbnail:

Kinrooise Neos-leden frissen verkeersregels op

Kinrooi -

Op dinsdag 8 november organiseerde Neos Kinrooi een lezing over veilig verkeer voor haar leden. Ivo Nullens van de rijschool Wirix gaf een deskundige uitleg en tips en tricks.

Mia Smeets

“Met kaartjes in drie kleuren mochten we telkens het juiste antwoord op de door onze gastspreker gestelde vragen geven”, klinkt het bij de Neos-leden. “Ook de nieuwe verkeersregels en verkeersborden kwamen aan bod. Een fietssuggestiestrook, een fietsstraat, aangepaste voorrangsregels... Ivo legde alles goed uit. In deze steeds drukkere wereld met allerlei nieuwe voertuigen zoals speedpedelecs, steps en steeds meer e-bikes moeten we rekening houden met elkaar en voor elkaar.”

“Als senioren hebben we soms ook te maken met verlies van gehoor, gezicht- en reactievermogen”, aldus de leden. “Toch wil iedereen naar zijn vermogen zo lang mogelijk blijven wandelen, fietsen en/of autorijden. Vele tips en regels helpen ons daarbij. En niemand is te oud om te leren of dingen op te frissen. Tijdens de pauze was er naar goede gewoonte koffie en vlaai.”

Meer info en het jaarprogramma van Neos Kinrooi: www.neosvzw.be/kinrooi

http://neosvzw.be/kinrooi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer