Peer biedt honden een belevingsbos met spelelementen aan. © gvb

Peer opent belevingsbos voor viervoeters: “Een soort pretpark voor honden”

Peer -

Honden kunnen zich voortaan vrij uitleven op twee nieuwe locaties in Peer. De stad opende in Grote-Brogel een hondenlosloopzone, maar vlakbij het Peerse centrum werd een heus belevingsbos met attracties voor de viervoeters geopend.

Geert Van Baelen

Het stadsbestuur koos voor twee omvangrijke bosrijke locaties die vlot bereikbaar zijn. Na wat weken proefdraaien, volgde dinsdag de officiële opening. In de Kwikstraat bij Peer-Centrum kocht de stad een bosperceel aan en toverde het om tot een heus belevingsbos van 0,8 hectare. “Het is een soort pretpark voor honden”, lacht schepen voor Dierenwelzijn Dirk Colaers (cd&v). “Het bos moest een beetje uitgedund worden, maar de gerooide bomen zijn gerecupereerd om de spelelementen te maken. Zo werden brugjes aangebracht, maar ook verhoogde plateaus, tunnels en zelfs een boomstam waarin baasjes hondensnoepjes kunnen verstoppen om hun huisdier uit te dagen.”

Parkeren

In de Waardheidestraat in Grote-Brogel werd een hondenlosloopzone van maar liefst 2,4 hectare in bosrijk gebied aangelegd. Op beide locaties zijn zitbanken, infoborden en een hondenpoepbuis voorzien. Wie met de auto naar de hondenzones rijdt, moet wel even opletten bij het parkeren. Voor het Belevingsbos in de Kwikstraat is de parking voorzien aan de Keitelweg. Over een afstand van 600 m staan wegwijzers tot aan het bos. Aan de hondenlosloopzone in Grote-Brogel wordt geparkeerd in de Bedrijfsstraat. Via een bospad van 250 m is de omheinde zone te bereiken. Beide gebieden zijn gerealiseerd in samenwerking met ANB en de maatwerkbedrijven De Groendoeners uit Hechtel-Eksel en de Posthoorn uit Beringen. De plannen voor het belevingsbos kregen vorm in samenwerking met hondengedragsdeskundige Kel Bervoets. Samen met de locatie aan Resterheide, beschikt Peer nu over drie hondenlosloopzones.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer