Ook Bocca Nera in Hasselt kreeg een vermelding in de Gault Millau-gids van 2023. — © Luc Daelemans
Onze foodreporter schoof bij deze adresjes uit Gault&Millau de voeten onder tafel: dit zijn onze aanraders
De nieuwe Gault&Millau puilt weer uit van de Limburgse restaurants. Onze foodreporter schuimde het afgelopen jaar heel wat adresjes uit de culinaire gids af. En voorspelde maanden geleden al de awardwinnaars van de editie van volgend jaar.
De Limburgse awardwinnaars
Modest in Opglabbeek (Oudsbergen): 15/20
Slechts 27 lentes telt Sander Spreeuwers, maar de Opglabbekenaar opende in februari een eigen zaak en dat wordt meteen beloond met de hoogste Gault&Millau-score dit jaar voor een Vlaamse nieuwkomer.
LEES MEER. GEPROEFD. Amper 27-jarige chef uit Opglabbeek is meteen de hoogste nieuwkomer in Gault&Millau
© Luc Daelemans
Hoeve De Bies in Sint-Martens-Voeren (Voeren): 15/20
Vergeet even lokale gerechten als forel, trip en bloedworst. Bij Hoeve De Bies in de Voerstreek serveert chef Maurice Huynen een verfijnde keuken. Als het weer opnieuw meezit, zelfs op het mooiste terras van het land volgens Gault&Millau.
LEES MEER. GEPROEFD. Het mooiste terras volgens Gault&Millau ligt in Limburg én overdonderde onze foodreporter
© Luc Daelemans
De Limburgse nieuwkomers
Stad 10 in Hamont-Achel: 14/20
Hoe eenvoudig kan de naam van een restaurant zijn? Je neemt gewoon het adres, klaar. Stad 10 dus, in de lente geopend in het centrum van Hamont. Chef Bert Brouwers brengt er een erg verfijnde keuken met een Franse basis en invloeden uit de hele wereld.
LEES MEER. GEPROEFD. In Stad 10 worden we van onze sokken geblazen door jonge chef
© Luc Daelemans
Bocca Nera in Hasselt: 12/20
Het interieur is hipper dan hip, maar bij Bocca Nera willen ze vooral iedereen aan tafel krijgen met heerlijke Italiaanse gerechtjes om te delen. “Gezellige chaos, zoals in de cité”. En dat in de nieuwste hippe hoek van Hasselt. Slagen ze in hun opzet?
LEES MEER. GEPROEFD. Pizza, pasta en cocktails in hipste hoekje van Hasselt: “Heel verrassend”
© Luc Daelemans
Brousse in Hasselt: 12/20
Smullen tussen de kunst? Bij Brousse in Hasselt kan het gewoon. En dat in een voormalig bankkantoor, waar een diplomatenvrouw en een doctor in de kunsten nu gastronomie en kunstgalerie samenbrengen. Is die combo een schot in de roos?
LEES MEER. GEPROEFD. Ooit was het een bank, nu kan je bij Brousse tafelen tussen de kunstwerken
© Luc Daelemans
Bistrôt Le Ciel in Lanaken: 13.5/20
Vergeet Nduja, de bistro van La Butte aux Bois in Lanaken werd herdoopt tot Bistrôt Le Ciel. Achter die naamsverandering schuilt ook een nieuwe chef: Pieter Beurskens. Hij serveert een Frans-Belgische keuken met subtiele invloeden uit de hele wereld.
© Luc Daelemans
La Baita in Pelt: 12/20
Met restaurant La Baita gaat chef Sandro terug naar zijn Italiaanse roots en jeugdherinneringen. Met het La Baita-menu, een degustatiemenu van zeven gerechtjes, neemt hij de gasten mee naar het traditionele Italië met een moderne twist.
LEES MEER. GEPROEFD. Nieuw adresje La Baita in Pelt geproefd: grillen op houtskool en “geen stijf gedoe”
© Luc Daelemans
The Black Knife in Wellen: 13.5/20
Ze is voormalig finaliste van Mijn Restaurant en mikt ambitieus op een Michelinster: in de zomer opende Yanaika Skrzyszkowiak in een fraai gerestaureerde vierkantshoeve in Wellen restaurant The Black Knife. Onze journalist schoof er meteen de voeten onder tafel.
LEES MEER. Ex-deelneemster ‘Mijn Restaurant’ Yanaika opent The Black Knife: is ze klaar voor een Michelinster?
© Luc Daelemans
’t Russelt by Jarne in Diepenbeek: 12/20
In 2019 heropende de jonge chef Jarne Geladé (24) bistro ’t Russelt in Diepenbeek. Corona bemoeilijkte de opstart, maar vandaag draait zijn zaak als een tierelier. Zin in pakweg een steak Rossini of een koningskrab? Dan is dit een te overwegen adresje.
LEES MEER. GEPROEFD. Jonge chef heropende bekende Limburgse brasserie, nu eet je er truffel en kaviaar
© Luc Daelemans
Akko in Bilzen: 13/20
Akko is het restaurant van hotel Martin’s Rentmeesterij op de site van Alden Biesen. In een eigentijds kader met een historische link brengt chef Sébastien Oger een verfijnde en herkenbare keuken.
LEES MEER. GEPROEFD. De gedurfde keuken van restaurant Akko in Alden Biesen
© Luc Daelemans
’t Grevenhuis in Borgloon: 13/20
Loonse bramenstroop, Haspengouwse mosterd, yacon uit Kinrooi. Chef Wilfried Beliën van Restaurant Grevenhuis in Borgloon gaat volledig voor producten uit eigen streek.
LEES MEER. GEPROEFD. Heerlijke streekgerechten van Restaurant Grevenhuis in Borgloon
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hoofdpunten
Anne-Sophie (19) uit beklijvende documentaire overleden: “Kracht en dankbaarheid, zo blijf ik mijn dochter herinneren”
Voor 8,2 miljoen euro aan betalingen met bankkaart die vernietigd had moeten worden
Schrijver wil dat fans niet meer juichen voor Verstappen omdat hij in Monaco woont
Fabrizio steekt al zijn spaarcenten in Grieks restaurant: “Het is alles of niets”
Beste van Plus
Lees meer
Fabrizio steekt al zijn spaarcenten in Grieks restaurant: “Het is alles of niets”
De 20 lekkerste Franse roséwijnen voor minder dan 10 euro (en soms zelfs geen 5 euro)
GEPROEFD. Bij deze Genkse gastvrouw kan je uitgebreid ontbijten op élk moment van de dag
Waar eet … Belle Perez? “Limburgse eetadresjes hebben mijn hart gestolen”