An-Sophie Mestach. ©  Kris Van Exel

Belgische padelvrouwen grijpen net naast WK-brons in Dubai

De Belgische vrouwenploeg heeft zaterdag in Dubai naast het brons gegrepen op het WK padel. In de kleine finale gingen ze met 2-1 onderuit tegen Italië, waardoor ze op de vierde plaats eindigen, het beste resultaat ooit voor ons land.

Jeroen De PauwBron: BELGA

An-Sophie Mestach en Helena Wyckaert hadden nochtans het goede voorbeeld gegeven door de eerste wedstrijd met 2-1 (6-4, 6-7 (8/10) en 6-4) te winnen van Chiara Pappacena en Giulia Sussarello. 

Vervolgens gingen Elyne Boeykens en Dorien Cuypers met 2-0 (6-2 en 6-1) onderuit tegen Emily Stellato en Roberta Vinci, waarna Elizabeth Wyckaert en Laura Bernard het beslissende duel met dezelfde cijfers verloren van Giorgia Marchetti en Carolina Orsi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vrijdag waren de Belgen er in de halve finales uitgegaan met een 2-0 nederlaag tegen titelverdediger Spanje, dat de finale tegen Argentinië speelt. Ook bij de mannen staan beide landen in de finale.

De Belgische mannen werden donderdag uitgeschakeld. In de kwartfinales verloren ze met 2-1 van Frankrijk. Uiteindelijk eindigden ze op de zesde plaats, na een 2-0 nederlaag tegen Brazilië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer