©  Kurt Frederickx

Bilzerse Lisa del Bo kruipt achter dj-tafel

Bilzen -

Gaat Lisa del Bo voor een carrièreswitch als dj? Het lijkt wel zo, maar het is een beeld uit de nieuwe spot voor het Schlagerfestival. "Nooit gedacht dat ik dit nog zou doen op mijn leeftijd", lacht del Bo. "Maar ik heb me geweldig geamuseerd tijdens de opnames."

Kurt Frederickx

Zangeres Lisa del Bo kan je gerust omschrijven als ‘veelzijdig’. De prille zestiger uit het Limburgse Bilzen heeft succes met liedjes uit de jaren 50 en 60, kerstliedjes en religieus geïnspireerde nummers. Bij het grote publiek is Lisa ook nog bekend om ‘Vlinder’ en haar ‘Liefde is een kaartspel’, waarmee ze ooit nog ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival.

Lisa is van alle markten thuis. Dat bewees ze twee weken geleden ook alweer, toen ze de vraag keer om in het Aalsterse Rollerland mee te werken aan de ‘glitter en glamour’-spot van Het Schlagerfestival. Dat vindt eind maart 2023 voor de 16de keer plaats in de Hasseltse Trixxo Arena. Samen met collega’s Willy Sommers, Luc Steeno, Christoff en Die Schnappers Yves Segers en Matthias Lens, zien we Lisa ondertussen op een verrassende manier voorbijkomen.

Tomorrowland

“Net als Willy heb ik gepast voor het rolschaatsen, maar je ziet me wel in een kleurrijke outfit achter de dj-booth, waar ik hippe meezingers draai voor de rolschaatsende collega’s”, lacht Lisa. “Als artieste sta ik meestal op het podium. Af en toe gebeurt het dat ik deel met een dj, maar zelf had ik nog nooit achter de draaitafels gestaan. Als je naar de spot kijkt, is het inderdaad een apart beeld. (lacht) Maar ik heb me geweldig geamuseerd tijdens de opnames, net als iedereen. Nooit gedacht dat ik dit nog zou doen op mijn leeftijd. Ik ben er de voorbije week positief op aangesproken. Een dj-set op Tomorrowland? Ik vond het heel leuk om eenmalig te doen, maar een carrièreswitch zit er niet meteen aan te komen. Laat mij vooral maar liedjes zingen.”

Sergio, De Romeo’s en gastheer Kürt Rogiers zijn niet te zien in de spot, maar ook zij zijn volgend jaar van de partij op het Schlagerfestival 2023.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer