©  Dick Demey

Jong Genk start terugronde op het veld van Lierse Kempenzonen: “Onze ambitie blijft spelers ontwikkelen”

Jong Genk vat zondag (20u) de terugronde van de Challenger Pro League aan in Lierse Kempenzonen. “We maken kans, maar zullen onze verdedigende taken goed moeten uitvoeren”, beseft coach Hans Somers.

jds

“De heenronde was er een met twee gezichten”, blikt Somers terug op de voorbije elf wedstrijden. “We staan laatste met slechts acht punten. We kunnen niet tevreden zijn. Wat de ontwikkeling van de spelers en het voetbal betreft, kunnen we positief zijn. De huidige groep verschilt veel met die van vorig jaar. Door uitgaande transfers (Van Genechten naar Eupen), de kalender van de A-kern (Didden, Németh) en langdurige blessures bij ons en bij de A-kern (Abid, Et Taïbi, Beerten, Oyen, Cutillas Carpe) zijn we dun gezaaid. Sneller dan voorzien hebben we jongens die vorig jaar af en toe mochten invallen, moeten inpassen in het 1B-verhaal. Sommige spelers hebben niet één, maar twee stappen gezet.”

Fouten

Ondanks de laatste plek is Hans Somers positief over zijn ploeg. “De heenronde schetste een goed beeld. Mijn spelers zitten nu in een periode die ze de voorbije jaren niet gewend waren. We spelen met een hele jonge ploeg (spelers van het geboortejaar 2003, 2004 en 2005) en worden niet weggespeeld. Onze ambitie is en blijft spelers ontwikkelen. We kunnen nu beter inschatten waar elke speler op dit moment staat, waar ze te kort komen en waar we kunnen bijsturen. We moeten vooral opletten voor individuele fouten. Die zijn vermijdbaar en mogen we in de toekomst niet meer maken. Dat weten de jongens ook.”

Zondag trekt Jong Genk naar Lierse, de derde in de stand. Somers: “Ik verwacht dat we opnieuw kansen zullen krijgen en hopelijk maken we ze deze keer ook af. Niet alleen de verdedigers, maar de hele ploeg zal moeten werken. We maken zeker kans om een goed resultaat neer te zetten.”

Terugkeer Diawara

Somers kan opnieuw rekenen op Sekou Diawara, die inzetbaar is na ziekte. Dario Cutillas Carpe ontbreekt door een breuk in de voet. Voor de defintieve selectie is het wachten tot na de wedstrijd van de A-ploeg en de training van zaterdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer