©  Hasselt Stix

© Hasselt Stix

thumbnail:
thumbnail:

Hasselt Stix bereidt zich voor op indoor hockeyseizoen

Hasselt -

Terwijl de talrijke Limburgse hockeyploegen de laatste wedstrijden van het outdoorseizoen afwerken, zijn de vrijwilligers van veldhockeyclub Hasselt Stix al volop in de weer met de voorbereiding op het nieuwe indoorseizoen.

Hasselt Stix

Het outdoor veldhockeyseizoen loopt van september tot eind november en start eind februari weer op. De meeste Limburgse hockeyspeelsters en -spelers blijven uiteraard verder trainen tijdens de winter. Heel wat meisjes en jongens schreven zich ook in voor de indoorcompetitie tijdens de maanden december, januari en februari.

Indoor hockey is een snel, technisch en tactisch uitdagend spel. De indoor teams spelen met zes tegen zes. Het grootste verschil met veldhockey is uiteraard dat deze sport in een zaal gespeeld wordt. Indoor hockeyers gebruiken de handballijnen en -doelen en boorden de zaal af met speciale balken. De speelsters en spelers gebruiken een aangepaste stick en handschoen en ook de ballen zijn lichter. Tijdens het spel moet de bal op de vloer blijven, behalve bij een doelpoging. Het spel gaat ook erg snel op en neer en de goalie speelt een grote rol in het aansturen van zijn of haar ploeg.

Veldhockeyclub Hasselt Stix brengt een recordaantal van twintig indoorteams in competitie en ging op zoek naar drie sportzalen. De club kon hiervoor samen werken met Kindsheid Jesu en met Scholengroep Level X die twee sportzalen kon verhuren. Verschillende Limburgse jeugdspelers van de bevriende hockeyclubs sloten zich voor het indoorseizoen tijdelijk aan bij de Hasseltse hockeyclub zodat ze kunnen deelnemen aan de trainingen en wedstrijden van het indoor seizoen. Dames 1 en Heren 1 gaan hun kans wagen in Nationaal 3 en ook de U14-meisjes 1 en U14-jongens 1 mogen starten in eerste nationale. De andere jeugdteams komen uit in VHL1, 2 en of 3. Elk team traint twee keer per week op fysiek, tactiek en techniek. De club zorgt ervoor dat iedereen goed voorbereid start in de zaal en organiseert op 14 november een infoavond over tactiek en spelsituaties, op 21 november over arbitrage en spelregels en op 28 november over keepers en het nemen en verdedigen van Penalty Corners.

http://www.hasseltstix.be/?oid=815&pid=59383

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer