Aangeboden door JOBAT

Mecanicien populairst in autosector

De mecanicien motorvoertuigen is het meest gezochte profiel in de autosector. Al worden er in die sector erg diverse jobprofielen gezocht.

William VisterinBron: Jobat.be

Dat blijkt uit een analyse van Jobat op basis van de meest gepubliceerde vacatures in de autosector in de laatste twaalf maanden.

Naast de technische profielen van mecanicien (op 1 in de lijst) en onderhoudstechnicus (op 4) duiken in de top tien ook diverse bediendenjobs op. Zoals de administratief bediende (op 2), de winkelverkoper (op 3) en de customer service medewerker (op 7). Verder in de sector top tien vinden we ook financiële profielen (op 8) en management assistants (op 9).

Verschillende profielen

Merk ook op dat er bij de technische profielen behoorlijke verschillen zijn. Denk aan profielen die bestaande auto’s herstellen of er het onderhoud van verzorgen, zoals de autoschadehersteller en bandenmonteur (op 10). Maar er zijn er ook die auto’s produceren, zoals de operator assemblage (op 5).

Vallen net uit de top tien: de productieverantwoordelijke, de magazijnbeheerder, de verkoper binnendienst, sales support & administratie en de onthaalbediende.

Top 10 vacatures autosector

  1. Mecanicien motorvoertuigen: 7,1%
  2. Administratief bediende: 5,5%
  3. Winkelverkoop: 4,4%
  4. Onderhoudstechnicus: 4,4%
  5. Operator montage / assemblage: 4,3%
  6. Autotechniek: 4,1%
  7. Customer service: 3,9%
  8. Accounting: 3,6%
  9. Management assistant: 3,0%
  10. Autoschadehersteller, bandenmonteur: 2,7%

(De rechterkolom toont het percentage ten opzichte van alle functies in de autosector, nvdr.)

Bron: Jobat.be