Laura Bernard, Belgisch padelster. 

Belgische vrouwen winnen eerste duel op WK padel in Dubai, Belgische mannen gaan onderuit

De Belgische vrouwen hebben maandag hun eerste wedstrijd op het WK padel in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) winnend afgesloten. Ze versloegen Japan met 3-0. De Belgische mannen moesten met 3-0 hun meerdere erkennen in Argentinië.

Bron: BELGA

Jérémy Gala en Alec Witmeur verloren in het eerste duel met 6-2 en 6-0 van Federico Chingotto en Maximiliano Sanchez. Maxime Deloyer en Laurent Montoisy moesten met 6-1 en 6-3 de duimen leggen voor Carlos Gutierrez en Juan Tello en Clément Geens en Jérome Peeters ten slotte konden de nederlaag niet vermijden tegen Martin Di Nenno en Agustin Tapia (6-4 en 7-6 (7/4). Nederland (dinsdag) en Italië (woensdag) zijn de volgende tegenstanders van de Belgen in groep B. Nederland en Italië nemen het maandagavond nog tegen elkaar op.

Bij de vrouwen wonnen Laura Bernard en Michelle Van Mol met 6-2 en 7-5 van Maiko Kutsuna en Rio Yamada. An-Sophie Mestach en Helena Wyckaert overklasten vervolgens Kotomi Ozawa en Mizuki Katika met 6-0 en 6-1. Elyne Boeykens en Dorine Cuypers ten slotte rekenden met 6-1 en 6-3 af met Kae Tokumoto en Saki Tsukamoto. De Belgische vrouwen treffen de komende dagen nog Argentinië (dinsdag) en Uruguay (woensdag). Argentinië versloeg haar Zuid-Amerikaanse buren in het andere duel in groep B met 3-0.

De twee beste landen van elke groep stoten door naar de kwartfinales.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer