Ze kunnen bijna zelf een ploeg beginnen: met het ontslag Carl Hoefkens wordt het trainerskerkhof in de Jupiler Pro League weer een stukje groter

Carl Hoefkens is de tiende trainer die dit seizoen ontslagen wordt in de Jupiler Pro League. Een overzicht.

Vincent Van Genechten

- 29 augustus: KV Kortrijk grijpt als eerste club dit seizoen in eerste klasse in en neemt afscheid van trainer Karim Belhocine. De Algerijnse Fransman miste de competitiestart met KVK, dat met vier punten uit zes wedstrijden op de zeventiende en voorlaatste plaats in de stand staat. Adnan Custovic is zijn opvolger.

- 19 september: Cercle Brugge zet de Oostenrijker Dominik Thalhammer na een reeks van zeven wedstrijden zonder zege aan de deur. Zijn assistent en landgenoot Miron Muslic neemt over. De Vereniging staat na negen speeldagen voorlaatste met zes punten.

- 17 oktober: KV Mechelen zet de Nederlander Danny Buijs op de keien. Hij wordt opgevolgd door voormalig assistent Steven Defour. De Mechelaars hebben een ontgoochelend seizoensbegin achter de rug. Ze staan na twaalf speeldagen op de dertiende plaats met elf punten.

©  BELGA

- 22 oktober: Sporting Charleroi zet de samenwerking met coach Edward Still stop. Still overleeft de 4-1 nederlaag bij Cercle Brugge niet. Charleroi haalde maar vier punten uit haar laatste zeven duels. Assistent Frank Defays neemt over op interimbasis.

- 23 oktober: Eupen neemt afscheid van Bernd Storck als T1. De Duitser moet vertrekken na de 2-1 nederlaag bij KV Mechelen, de tiende verliespartij dit seizoen. Assistenten Kristoffer Andersen en Mario Kohnen nemen voorlopig over. Later zal Edward Still aangesteld worden als definitieve opvolger.

- 24 oktober: Anderlecht zet coach Felice Mazzu aan de deur. De Henegouwer moet zijn biezen pakken na de teleurstellende prestatie in de stopgezette Clasico bij Standard. Anderlecht stond er na 63 minuten 3-1 in het krijt toen de wedstrijd definitief gestaakt werd omdat fans van paars-wit het terrein met vuurpijlen bestookten. Beloftencoach Robin Veldman neemt voorlopig over.

- 31 oktober: KV Oostende zet de samenwerking met Yves Vanderhaeghe stop. Hij wordt - na een 14 op 45 in de competitie - opgevolgd door de bij Cercle ontslagen Dominik Thalhammer.

- 31 oktober: Seraing ontslaat José Jeunechamps daags na het 1-2 verlies tegen Union op de vijftiende speeldag. De Métallos staan met 11 op 45 voorlaatste. T2 Jean-Sébastien Legros neemt over.

- 14 november: na amper twaalf wedstrijden zat het avontuur van Adnan Custovic bij KV Kortrijk er alweer op. De Bosniër kreeg de ploeg niet op de rails en werd daags na de 0-4-nederlaag tegen AA Gent aan de deur gezet. Custovic wist slechts drie van zijn twaalf wedstrijden bij Kortrijk te winnen, waaronder de bekermatch tegen RWDM.

- 28 december: na 217 dagen als hoofdcoach zit de rit op de Brugse rollercoaster erop voor Carl Hoefkens. Club Brugge gaat op zoek naar een nieuwe T1.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer