Ouatarra moest al na 20 minuten met rood naar de kant. ©  BELGA

     

Rood na 20 minuten luidt nederlaag Jong Genk bij SK Beveren in: “Enkele spelers schoten te laat wakker”

Na 18 minuten was de wedstrijd voor Jong Genk op bezoek bij SK Beveren al gespeeld: 2-0 achter na goals van Barry en Mbokani en ruim zeventig minuten met tien man na de uitsluiting van Ouattara. SK Beveren wordt leider, Jong Genk blijft laatste.

Jimmy De Schrijver

Bij Jong Genk paste trainer Hans Somers zes nieuwe spelers in. Het eerste elftal had vrijdag tegen KV Mechelen gespeeld waardoor Ouattara, Castro, Carstensen, Galarza, Didden en Németh matchritme mochten opdoen bij de jonge Genkies. Kelvin John was geblesseerd. Sekou Diawara was ziek thuis gebleven. Bij SK Beveren zette Wim De Decker Barry in de basis ten koste van Van Damme.

©  BELGA

1ste minuut

Een goede zet zo bleek, want Barry opende in de eerste minuut al de score. Dieumerci Mbokani troefde Didden af en legde de bal op een schoteltje klaar voor zijn spitsbroeder, die zijn zevende van het seizoen tegen de netten prikte. “Slechter konden we niet beginnen”, sakkerde verdediger Daan Dierckx, die pas na de uitsluiting van Ouattara voor Geusens in het team werd gedropt. “Maar onze kopjes gingen niet naar beneden. Integendeel. Meteen na de openingsgoal kreeg Mika Godts een uitgelezen kans op de 1-1, maar hij trapte hem tegen de paal. Het zat toen al niet mee voor ons.”

©  BELGA

Rood Ouatarra

Pech bleef de jonge Genkies achtervolgen. Even over het kwartier sprong Mbokani hoger dan Didden en kopte Barry op weg naar doel. Aziz Ouattara probeerde de spits nog te stoppen, maar moest daarvoor te hard aan het truitje van de aanvaller hangen. Strafschop voor SK Beveren en rood voor Ouattara. Mbokani zette de penalty om. “Jammer genoeg twee fouten bij ons”, zag Dierckx. “En dan meer dan zeventig minuten met tien man. Dat is lang.” Jong Genk beperkte de schade aan de rust tot 2-0.

©  BELGA

Na rust groeven de tien Genkies zich niet in. “We bleven combineren en lopen”, vertolkte Dierckx de Genkse strijdlust. “We kwamen nog enkele keren in hun strafschopgebied, maar doelpunten leverde dat niet meer op. Naar het einde toe was het logisch dat er meer ruimte voor Beveren kwam waardoor Barry de 3-0 kon scoren. Met tien tegen elf tegen dit Beveren hebben we het op zich niet zo slecht gedaan, maar we verspeelden onze kansen aan het begin van de wedstrijd.”

©  BELGA

Het sierde de troepen van Somers dat ze na de 2-0 bleven voetballen en op zoek gingen naar de aansluitingstreffer. “Zowel verdedigend als aanvallend schoten enkele spelers te laat wakker”, analyseerde de coach. “Dan krijg je dergelijke fases. Tussen minuut 1 en 18 viel er iets te rapen, maar na de uitsluiting van Ouattara en tijdens de rust moesten we ons wedstrijdplan bijsturen. We aasden nog op enkele schaarse momenten, maar uiteindelijk kwam de ruimte voor hen en maakten ze het goed af.”

Beveren klimt door deze zege samen met RWDM naar de leiding van de Challenger Pro League. Jong Genk blijft laatste en mag volgende speeldag naar Lierse Kempenzonen.

(jds)

JONG GENK: Leysen – Rommens, Ouattara, Didden, Carstensen – Bangoura, Geusens (24’ Dierckx), Castro (86’ Van de Perre) – Godts (77’ Beniangba), Németh, Galarza.

 

SK BEVEREN: Reus – Ismaheel (82’ Kablan), Wuytens, Vukotic, Bateau, Corryn (75’ Tshimanga) – Barry, Luiz (82’ Fall), Hoggas – Costa (12’ Coopman), Mbokani (82’ Wolff).

 

DOELPUNTEN: 1’ Barry 1-0, 18’ Mbokani 2-0 (strafschop), 76’ Barry 3-0.

 

GELE KAARTEN: 57’ Galarza (slag), 63’ Dierckx (fout), Rommens (71’ protest).

 

RODE KAART: 17’ Ouattara (trekfout).

 

SCHEIDSRECHTER: Laurent Willems.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer