©  REUTERS

Meer dan 100 doden en 300 gewonden bij dubbele zelfmoordaanslag in Somalië

Bij een dubbele zelfmoordaanslag bij het ministerie van Onderwijs in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn meer dan 100 doden gevallen en 300 mensen gewond geraakt. Dat meldt president Hassan Sheikh Mohamud.

jvhBron: BELGA

De president kwam ter plaatse. Hij liet ook weten dat het aantal doden en gewonden blijft oplopen. Een vorige officiële balans sprak over 29 doden. Volgens de politie zijn de meeste slachtoffers burgers. Vier militanten waren betrokken bij de aanslag.

De dubbele aanslag vond zaterdagnamiddag plaats aan het gebouw van het ministerie van Onderwijs, in het centrum van Mogadishu. Het gebouw ligt niet ver van het kruispunt waar in 2017 meer dan 500 mensen omkwamen bij een aanslag met een vrachtwagen met explosieven.

Terreurgroep al-Shabaab eiste de verantwoordelijk voor de aanslagen op. Al-Shabaab, een terreurgroep met banden met al-Qaeda, controleert grote delen van het centrum en het zuiden van Somalië, en voert regelmatig aanslagen uit tegen burgers, regeringsfunctionarissen, zakenmensen en journalisten. De aanslagen komen er op het moment dat de overheid gesprekken voert over het opdrijven van de oorlog tegen het terrorisme in het land.

©  AFP

©  EPA-EFE

©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer