Jonas Delalieux van Limburg United speelde 87-87 gelijk op het parket van Bergen. © Tresignie Geert - GTG

Leuven Bears naar kwartfinale Belgische Cup, Bergen-Limburg United eindigt op draw en Charleroi wint afgetekend van Okapi Aalst

Leuven Bears kwalificeerde zich zonder problemen en na winst bij derdeklasser Comblain voor de kwartfinale van de Beker van België. De heenwedstrijd tussen Bergen en Limburg United eindigde op een draw. Charleroi won vlot van Okapi Aalst. De wedstrijden tussen eersteklassers worden met een heen- en terugwedstrijd betwist.

Patrick Ceulemans

Bergen en Limburg United maakten er en in de heenwedstrijd van de 1/8ste finales van de Beker van België een spannende partij van. Na een 42-49 bonus voor de Limburgers halfweg kon Bergen in de eigen Mons Arena nog een 87-87 draw uit de brand slepen. De return is zondag (15 uur) in de Alverberg van Hasselt.

Spirou Charleroi kende geen problemen met Okapi Aalst. In de Dôme wonnen de Henegouwers na een 55-42 voorsprong halfweg met een twintiger van de Ajuinen: 102-82. Zondag (15u30) is de return in het Forum van Aalst. Zaterdagavond trekt Antwerp Giants naar derdeklasser Oostkamp, Luik naar derdeklasser Hasselt en Brussels naar Esneux (derde klasse). Zondag (15u30) ontvangt tweedeklasser Royal IV Brussels eersteklasser Kangoeroes Mechelen. Oostende reist dinsdag 1 november (14u30) naar tweedeklasser Melsele. De kwartfinales zijn in het weekend van 9, 10 en 11 december. De halve finales zijn op 20, 21 en 22 januari en de finale van de Belgische Cup op zondag 12 maart.

Aangeboden door onze partners