©  Shutterstock

Zonhovenaar met speed in de diepvriezer riskeert 15 maanden cel

Zonhoven -

Een 32-jarige Zonhovenaar hangt 15 maanden cel en 8.000 euro boete boven het hoofd voor de handel in drugs. Bij een huiszoeking trof de politie tot twee keer toe speed aan in zijn diepvriezer.

Geert Houben

Op 24 juni vorig jaar liep de dertiger een eerste keer tegen de lamp. Tijdens een verkeerscontrole bleek hij in het bezit te zijn van cannabis en allerhande parafernalia zoals een weegschaal die wezen op de handel in drugs. Een huiszoeking leverde 200 gram speed en een zak cannabis op. Bij de uitlezing van zijn gsm kwamen druggerelateerde berichten en de foto van een kleine plantage naar boven. Opnieuw een huiszoeking, en deze keer vonden de speurders drie grote cannabisplanten en 28 stekken in een stal achteraan de tuin. Aanvankelijk ontkende hij aan iemand drugs te verkopen. Geven, dat wel. Later wijzigde hij zijn verklaringen naar ruilen om dan toch verkoop toe te geven.

Niet geleerd

Nog was de jongeman met roots in Riemst niet geleerd. Op 8 november controleerde de politie een auto die vertrok vanop de oprit van zijn woning. De bestuurder testte positief op het gebruik van drugs. Hij gaf toe speed te gebruiken. Wederom kreeg de betichte de politie over de vloer. En opnieuw bleek er speed in de diepvriezer te liggen, deze keer 32 gram. In de keuken stond nog een doos met cannabis. Drie keer eerder liep de verdachte een veroordeling in de rechtbank op, waarvan een voor drugsdelicten in 2015. “Ik had graag gezien dat hij hier aanwezig was. Om te bekijken of hij zijn leven in handen heeft genomen”, sprak de procureur vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank. Tevergeefs. De man stuurde zijn kat en riskeert nu bij verstek 15 maanden cel plus 8.000 euro boete. Vonnis op 25 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer