Brussels Airlines betaalt staatssteun nog dit jaar volledig terug na recordwinst

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal de 290 miljoen euro steun die ze kreeg van de Belgische staat om de coronacrisis te kunnen overleven, tegen eind dit jaar volledig terugbetalen. Dat heeft Lufthansa, de Duitse moedergroep van Brussels Airlines, donderdag aangekondigd bij de publicatie van de derdekwartaalresultaten.

ltoBron: BELGA

De terugbetaling is mogelijk “door een sterke stijging van de vraag, een goede ontwikkeling van de liquiditiet en de financiële steun van Lufthansa”, klinkt het in een persbericht van de Duitse luchtvaartgroep.

Ook de staatssteun die zustermaatschappij Austrian Airlines kreeg (210 miljoen euro) zal nog dit jaar worden terugbetaald. Daarmee zal Lufthansa alle steun die het van overheden kreeg tijdens de coronacrisis, terugbetaald hebben. In Duitsland en Zwitserland werden de schulden aan de staat eerder al afgelost.

Brussels Airlines liet donderdag ook weten dat het in het derde kwartaal een recordwinst van 51 miljoen euro boekte. In 2023 komen er 4 vliegtuigen bij in de vloot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer