Sociaal Incapabele Michiel moet personeel van andreaz-ziekenhuizen aanzetten tot duurzaamheid

Hasselt/Tongeren/Heusden-Zolder/Sint-Truiden -

De vier ziekenhuizen van het andreaz-netwerk schakelen Sociaal Incapabele Michiel in. Hij moet de medewerkers en artsen helpen zuiniger om te springen met elektriciteit, water, gas... Er komen zeven themadagen met evenveel filmpjes.

Dirk Jacobs

“Duurzaamheid is een gemeenschappelijke ambitie van het netwerk”, klinkt het binnen AZ Vesalius, Jessa Ziekenhuis, Sint-Franciscusziekenhuis en Sint-Trudo, die samen het andreaz-netwerk vormen. “In een energiecrisis willen we die ambitie extra benadrukken. Niet met het vingertje, maar met een knipoog. In de campagne port Michiel de mensen aan om te doen zoals thuis: zuinig zijn op energie, materialen, water….”

“We worden zoals elke organisatie geconfronteerd met stijgende prijzen voor elektriciteit, water en gas. Bewustzijn bij elke collega is nodig om slim om te gaan met energie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om aandacht te vestigen op deze boodschap.”

Themadagen

Sociaal Incapabele Michiel is woordvoerder van de campagne die opgebouwd is uit ludieke filmpjes rond zeven themadagen. “Op ‘Minder op maandag’ nodigen we iedereen uit om na te denken over zijn/haar persoonlijke levensstijl en bijhorend consumptiegedrag. ‘Dikke truien dinsdag’ zet aan om de verwarming lager te draaien. Op ‘weinig water woensdag’ gaat de aandacht naar zuinig waterverbruik. ‘Donkere donderdag’ roept op om lichten niet onnodig te laten branden. ‘Vermijd verspilling vrijdag’ zoekt naar besparingen door minder weg te gooien. Op ‘zet ’m uit zaterdag’ roepen de ziekenhuizen op om alle onnodige apparatuur uit te zetten. En ten slotte op ‘zuinige zondag’ verwijst de campagne naar maximaal gebruiken van duurzame energie.”

Naast deze algemene bewustwordingscampagne legt elk ziekenhuis nog eigen accenten en worden overal structurele projecten opgestart die inzetten op zuinig omgaan met energiebronnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer