©  Salim Seghers

COLUMN. Salim Seghers al voor de 35ste keer met zijn fans naar Lloret de Mar

Peer -

Salim Seghers schrijft een column over het dagelijkse leven in Peer.

Salim Seghers

Voor de 35ste keer naar Lloret de Mar (Spanje) tijdens het Allerheiligenverlof. Het is niet te geloven, maar waar. Meer dan duizend mensen reizen met ons mee. Ook Groot Peer is weer goed vertegenwoordigd. Dankjewel! Met de bus ben je 14 uur onderweg, het vliegtuig daarentegen landt na twee uurtjes in Barcelona. Je maakt een keuze uit vier hotels. Het centrum van alle gebeuren is hotel Gran Garbi. Zo'n vijf minuutjes wandelen en je geniet van de Middellandse Zee, het strand of de winkelstraat. Maak je geen zorgen om de taal. Iedereen spreekt hier een woordje Nederlands. Idem voor het hotel. Ben je aan de balie, aan de toog of in het restaurant? Klantvriendelijkheid is hun grote troef. Geen enkele Spanjaard te zien bij de souvenirwinkels, bij de terrasjes of in de hotels. Wat hier telt, is het toerisme. Zonder toeristen heb je geen poetsvrouwen, geen koks, geen baliepersoneel of zelfs geen directie nodig. Kortom, Lloret de Mar ziet die Vlamingen heel graag komen en zeker nu het drukke zomerseizoen voorbij is.

Wat doen we daar die week? Niets moet, alles mag. We plannen excursies naar Barcelona, Girona, Playa d' Aro, Montserat, Blanes enzovoort. Ook zijn er avondshows met een tiental Vlaamse artiesten, onder andere Margriet Hermans. Op maandagavond is er de ontmaskering van de 'masked singer'. Woensdagavond is de verkleedavond met ieder jaar een ander thema. Dit jaar kozen wij voor het liedje 'Vandaag is rood' van Marco Borsato. Er is natuurlijk veel keuze om je vrije tijd in te vullen: excursies, zwemmen, shoppen, genieten van een terrasje, wandelen...

De vele meegereisde kindjes worden iedere dag van 17 uur tot 19 uur verwend door een vijftal begeleiders. Misschien is dit ook belangrijk: driemaal per dag uit een buffet je maaltijd kiezen met daarbij een dessertentafel om je vingers af te likken. Hola, ook dit nog: je kamer wordt iedere dag gepoetst, je bed opgemaakt en alle rommel wordt netjes opgeborgen. Moet er nog meer zijn?! En dan weten dat vroeger op 1 november iedereen een bezoek bracht aan het kerkhof. Met Allerheiligen je koffers pakken, was toen ondenkbaar. Goed om weten: de poort van het kerkhof blijft het hele jaar open. Er is veel veranderd in de wereld, vind je ook niet?

35 keer, dus een feestjaar. Alle meegereisde kinderen ontvangen daarom een leuke verrassing en ook de volwassenen gaan niet met lege handen naar huis. Een draagtas die je uitnodigt om spoedig een volgende trip te maken. De directie van het hotel trakteert hesp à volonté op de slotavond, persoonlijk aan de man gebracht door de manager. Het hotelpersoneel doet trouwens mee met die rode thema-avond. Prachtig om te zien als ze op het podium hun kledij met de nodige sier tonen aan het publiek.

Voor de lezers van Goed Nieuws enkele tips om de ‘masked singer’ te ontmaskeren: als het je lukt, maak je kans om volgend jaar gratis mee te reizen. We zoeken een jongeman, die het niet makkelijk heeft om de 'g' uit te spreken. Hij heeft in zijn Vlaamse carrière vier keer een nummer één gescoord in de hitlijsten. Eens lang geleden getrouwd met zijn danseres, daarna gescheiden, nu leeft hij samen met zijn vriendin. Zijn geliefkoosde instrumenten zijn sax en trompet. Verklap ik niet te veel? Succes!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer